LEGENDARNI SIR ALEX / Veliki jubilej Fergieja

Image
Foto: PIXSELL

Legenda na klupi Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson u nedjelju će proslaviti nevjerojatnih 25 godina kao trener 'Crvenih vragova'.

3.11.2011.
14:11
PIXSELL
VOYO logo

Alex Ferguson će u nedjelju proslaviti 25 godina na čelu Manchester Uniteda s kojim je osvojio 27 naslova što ga čini najuspješnijim trenerom u povijesti engleskog nogometa.

"On voli sve što je u vezi s njegovim poslom", izjavio je 37-godišnji Ryan Giggs, "najdugovječnije" krilo u Unitedu o najuspješnijem treneru u Premier League. "On voli gledati Unitedove igrače, voli gledati kako se razvijaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne biste mogli raditi što on radi u toj dobi i imati radnu etiku kakvu on ima ako to ne volite. Njegova je radna etika nevjerojatna", dodao je velški reprezentativac koji je s Fergusonom sudjelovao u osvajanju 12 naslova prvaka Manchestera Uniteda.

Ferguson je u Manchester United stigao 1986. godine s ciljem da Manchester suprotstavi Liverpoolu koji je tada dominirao engleskim nogometom. Liverpool je to tada imao 16 titula, a Manchester United sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ferguson je tada izuzetnom radnom etikom i čvrstom disciplinom odveo United do osvojenih 12 titula engleskog prvaka, dva naslova u Ligi prvaka, pet FA kupova i naslova prvaka svijeta

"Zna se dogoditi da se s gostujuće utakmice iz Europe vratimo u četiri sata ujutro, ali budite sigurni da je Ferguson prvi koji će se pojaviti na treningu u 8 sati ujutro i zadnji koji će s njega otići", rekao je Giggs, koji je debitirao baš kod Fergusona kao trenera sa 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo