OGLAS

DINAMO ODIGRAO TRILER-UTAKMICU SA ŠAHTAROM: / Oršić i Olmo briljantno preokrenuli, a onda 'hladan tuš'

Image
Foto: Profimedia

Vodi City sa šest bodova, Dinamo i Šahtar imaju po četiri, a Atalanta je bez bodova

22.10.2019.
20:51
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Dinama odigrali su 2-2 (1-1) kod Šahtara u Harkivu u 3. kolu skupine C Lige prvaka. Pogotke su za Dinamo zabili Dani Olmo (25) i Mislav Oršić (60-penal), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16) i Brazilac Dodo (75).

Ukrajinski prvak je poveo u 16. minuti golom Jevhena Konopljanke, a izjednačio je u 25. minuti Dani Olmo nakon asistencije Mislava Oršića. U 50. minuti Oršić je zatresao vratnicu, ali je napadač Dinama ipak pogodio iz kaznenog udarca za vodstvo Zagrepčana od 2-1 u 60. minuti nakon što je vratar Andrij Pjatov hrvačkim zahvatom srušio Marija Gavranovića u šesnaestercu domaćina. U 75. minuti nakon proigravanja Patricka igrač s klupe Dodo prevario je cijelu obranu Dinama i pogodio za izjednačenje. Dinamo je mogao do pobjede u 90. minuti, no Olmo nakon protunapada pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodi City s šest bodova, Dinamo i Šahtar imaju po četiri, a Atalanta je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO OD 18:55 Treće kolo Lige prvaka, skupina C, Harkiv Šahtar - Dinamo 2:2

Šahtar: Pjatov – Bolbat, Matvjenko, Kricov, Ismaily – Alan Patrick, Stepanenko, – Marltos, Konoplyanka, Taison - Junior Moraes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Theophile, Leovac – Moro, Olmo, Ademi, Oršić – Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' + 3' - Kraj je utakmice. Fantastične utakmice, možda za Dinamo ne rezultatom jer mogli su uzeti sva tri boda da je obrana bila koncentriranija u onoj situaciji, ali bod je ovdje kao kuća. Dinamo sada ima četiri boda i zadržao je drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2' - Taison sada puca izdaleka, ali Livaković je spreman.

90' + 1' - Tri minute nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Olmooooo joooooooj. Pretrčao je pola terena u kontri i na kraju je pogodio stativu. Šteta. Ivanušec ulazi, Oršić izlazi, junak.

87' - Bjelica ne riskira, Dinamo iz visokog pressinga ide u dvostruki blok i tražit će puni plijen preko kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Dinamo gubi loptu u opasnij zoni, na centru, odmah kreće blitzkrieg i Ukrajnici su začas bili pred vratima Dinama, ali su neprecizni.

83' - Stišalo se ipak malo, ali Šahtar ima inicijativu i plete mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Šahtar je namirisao krv, sada igraju okomitije, brži su im napadi i opet su dovukli loptu do kaznenog prostora, ali Oršić je uvratio sada s druge strane da se vidi da je Dinamo živ i dalje.

75' - GOOOOL! Šahtar se vratio! Dodo zabija, nakon katastrofalne pogreške u obrani Dinama. Alan Patrick ga je progirao fantastičnom okomitom loptom kojom je izbacio cijelu obranu Dinama, a ovaj je zavitlao Livakovića i zabio na prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak pogledajte

Image
[VIDEO] BRAZILAC ZATVORIO DINAMU VRATA RAJA: /

Pogledajte pogodak kojim su Modri izgubili pobjedu

Image
[VIDEO] BRAZILAC ZATVORIO DINAMU VRATA RAJA: /

Pogledajte pogodak kojim su Modri izgubili pobjedu

70' - Sijeva s obje strane, prvo su Modri imali šansu, a onda odmah kontra i Šahtar s druge strane prijeti. Ali bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Gotovo je s Ademijem, zbog ozljede je morao izaći, Gojak je unutra.

65' - Moraes sada puca iz blizine, ali ide to pored gola, srećom. Šahtar će uskoro krenuti na sve ili ništa. Castro radi dvostruku izmjenu. Dodo ulazi i Solomon, a dobra je vijest Konopljanka je vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Uuuuuu. Ademi signalzira Bjelici da ne može više, šepa, morat će van. Ovo nije dobro. Nastavio je još malo igrati, ali signalizira klupi da ga boli.

64' - Dilaver dobiva žuti, to je sada već treći iz zadnje linije s kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Petković ulazi, izlazi Gavranović, kojeg zaista treba pohvaliti zbog svega što je napravio.

60' - GOOOOOOOL! GOOOOOOL! ORŠIIIIIIIIĆ! Nakon duge pauze i provjeravanja VAR-a, Oršić je hladnokrvno, snažno, precizno poslao loptu u jednu stranu, a Pjatova na drugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak pogledajte

59' Penal za Dinamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Čisti penal trebao je biti na Gavranoviću. Pjatov ga je divljački srušio u petercu prilikom izvođenja kornera. Pjatov je dobio žuti i još jedan igrač zbog prigovora.

57' - Mora ući Petković uskoro, Dinamu jednostavno nedostaje centarfor koji će razdrmati i napraviti problema zadnjoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Moraes je dobio sad dobru šansu, stigla mu je okomita lopta koja je prevarila cijeli prvi blok Dinama, Dilaver je malo zaspao u čuvanju Moraesa, ali ovaj je šutirao pored gola.

52' - Ima Dinamo mali problem. Obrana se povlači u krilo Livakoviću i previše prostora za kreaciju na rubu kaznenog prostora dobivaju Ukrajinci, to bi kad tad moglo doći na naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Kakvi promašaji, ajmeeee. Oršič je povukao 50 metara s loptom i na kraju ušao u kazneni prostor i pogodio stativu. Zatim je Olmo šutirao izvan kaznenog prostora, ali Pjatov brani.

29' - Skuhali su sada Ukrajinci opasnost, opet je puknulo na desnoj strani, i Konopljanka je dao oštru loptu prema kaznenom prostoru, ali srećom obrana Dinama je bila na mjestu i odbijen je napad.

47' - Leovac je sada umjesto centaršuta s lijeve strane iskosa odlučio izravno pucati, i nije bilo loše, samo je otišlo preko gola. Pohvala za ideju.

46' - Kreće drugo poluvrijeme, nadamo se jednako uzbudljivo. Izmjena nema, Ukrajinci imaju početni udarac.


Kraj prvog poluvremena. Sve u svemu, Dinamo nije izgledao loše, osim možda u ponekim defenzivnim reakcijama na bočnim pozicijama, teško se nositi s ovim hitronogim Brzilcima i ukrajinskim hitronogim driblerom Konopljankom, koji je na koncu i zabio gol. S druge strane Dinamo je ofenzivno izgledao dosta dobro, kombinatorika je sjajna, ali zaista nedostaje Petković koji bi mogao lakše dobivati duele s robusnim stoperima, za razliku od Gavranovića koji bježi od njih i povlači se gotovo na polušpicu.

45' + 1'- Šahtar je sada baš zadavio obranu Dinama za kraj, negdje sigurno minutu su vrtili loptu oko kaznenog i jednom pucali, ali u blok da bi na kraju lopta ipak bila izbijena.

43' - Utakmica je zaista napeta, šanse svako malo frcaju, Dinamo čak lakše dolazi do kaznenog prostora, ali baš nedostaje Petković, to moramo priznati, premda je Gavranović izvrstan u kreaciji i već je dva put izvrsno proigrao Oršića. Ipak, treba netko tko će dobivati duele s robusnom obranom Šahtara.

40' - Lahoz daje žuti Alanu Patricku zbog ranije počinjenog prekršaja. U međuvremenu Dinamo je ponovo mogao stvoriti dobru šansu, opet Gavranović i Oršić, ali nije tako opasno.

39' - Moro je šutirao iz daleka, ali ništa od toga.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Mislav Orsic, Serhiy Kryvtsov Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

37' - Šteta izgledala je dobro ova akcija, probili su Dinamovi igrači, ali malo po sredini, a sada je Oršić dobio dobru loptu Gavranovića u for u kaznenom prostoru, ali je izgubio duel i promašio loptu.

35' - Sve po starom. Šahtar buši po bokovima, ali eto malo izneneđanje, Dinamo se počeo puno bolje braniti na tim pozicijama, što znači da će Luiz Castro uskoro morati promijeniti strategiju, ako želi vratiti prednost.

30' - Šahtar ne odustaje od igre na krilima, a zašto i bi kada je Dinamo tu najosjetljiviji.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Nikola Moro, Taison Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

25' - GOOOL!! Dinamo izjednačava, Olmo zabija nakon što je Oršić fantastično proša po desnoj strani i još ljepšte centrirao za Španjolca koji se probio iz drugog plana i u naletu probio mrežu Pjatova.

Pogodak pogledajte

23' - Ajoj koji promašaj Gavranovića, s pet metara. Olmo mu je dao loptu na peterac, a ovaj je brzopleto pucao i pogodio blok. Žuti karton Periću zbog taktičkog prekršaja.

16' - GOL! Šahtar vodi. Konopljanka je zabio nakon prekrasne akcije po desnoj strani.

Pogodak pogledajte

15' - Šahtar sada počinje pritiskati po krilima, očito je da će tu biti problema, sada su potegli po desnoj i opet zaradili korner.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Marin Leovac, Serhiy Bolbat Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

13' - Uffff. Sada je Taison prebacio obranu Dinama efektnim potezom, lopta je bila gotovo na petercu Dinama, ali spetljao se ukrajinski ofenzivac i Perić je očistio. Spomenimo kako se ni Livaković nije snašao jer je ostao na crti, da je ovo dohvatio igrač Šahtara bilo bi gadno.

10' - Nema za sada konkretnih akcija niti s jedne strane, Dinamo odlično odrađuje fazu obrane, no u napadu za sada izostaju kombinacije. Možda zaista nedostaje Petković da malo prodrma obranu.

7' - Evo problema, Stojanović je skršio Taisona i zaradio žuti karton. Slovenac će morati paziti do kraja utakmice, a Brazilac je gotovo nemoguć za čuvanje. Slobodni udarac su Ukrajinci loše izveli, opasnosti nema. Inače, sudac Lahoz je lak na kartonima, pa treba paziti.

5' - Dinamo igra visoki pritisak, zadnja linija je u fazi napada gotovo na centru, što može dovesti do protuudara, ali kontroliraju 'modri' utakmicu za sada.

3' - Olmo sada ubacuje s lijevog boka, ali čiste to Ukrajinci.

1' - Šahtar je preko Konopljanke prvi zaprijetio po lijevoj strani, ali Dinamov blok je izrazito kompaktan i čistilo se to efikasno.

1' - Počela je utakmica, Dinamo kreće s centra. Vjerovali ili ne, stadion u Harkivu nije ispunjen, dakle, podrška neće biti onako žestoka kao što se očekivalo.


18:40 - Sve je spremno za utakmicu.

18:15 - Pratite uživo sva zbivanja s navijačima.

17:55 - Crne slutnje su se obistinile. Dinamo će u ovu utakmicu ući bez Brune Petkovića. Umjesto njega zaigrat će Mario Gavranović. Dobra vijest je da će nastupiti kapetan Ademi.

17:19 - Trener Dinama Nenad Bjelica ima probleme s ozljedama igrača. Tako su pod upitnikom nastupi kapetana Arijana Ademija i najboljeg napadača Brune Petkovića.

17:00 - Ključne utakmice Dinamo igra sa Šahtarom u trećem i četvrtom kolu. Prva je ona gostujuća koja se igra u utorak u 19 sati, a kako je riječ o protivniku o kojem hrvatska javnost vrlo malo zna, iz realnog razloga, jer se ukrajinska liga ne može pratiti u Hrvatskoj, za mišljenje smo odlučili upitati uglednog ukrajinskog novinara, kroničara i analitičara ukrajinske nogometne lige Valeriya Prygornytskog.

Pitali smo ga koji je točno forte kluba iz Donjecka, a tu je kao iz topa ispalio…

“Šahtarova ključna pozicija jest lijevi bok gdje imamo nezaustavljivu silu u Ismailyju i Taisonu, njih se treba najviše paziti. U momčad se vratio i Konoplyanka, ali on se dosta promijenio, teže se kreće i zapravo je smanjio radijus kretanja. Moraes zabija puno i nedvojbeno je najbolji napadač u Ukrajini posljednjih godina, došao je iz Dinamo Kijeva, a sve se čini kako bi Moraes na koncu mogao biti i najbolji strijelac ukrajinske lige u povijesti”, analizirao je Prygornytskyy.

Što nam je još rekao pročitajte

16:55 - Usporedba Šahtara i Dinama.

16:45 - Usporedba najboljih strijelaca.


Nogometaši zagrebačkog Dinama u utorak će od 18.55 odigrati utakmicu trećeg kola Lige prvaka u ukrajinskom Harkivu protiv Šahtara. Iako je taj klub iz Donjecka, Šahtar zbog političke situacije svoje domaće utakmice igra u Harkivu.

Modri su u prva dva kola osvojili tri boda, pobijedili su talijansku Atalantu i izgubili od engleskog Manchester Cityja, istao kao Šahtar koji je također poražen od Cityja, s tri boda osvojio protiv Atalante.

Modri drugi, Šahtar treći

Zahvaljujući boljoj gol razlici Dinamo je trenutno na drugom, a Šahtar na trećem mjestu u skupini C i njihove utakmice gotovo će sigurno imati najveći utjecaj oko konačnog plasmana u grupnoj fazi natjecanja.

Manchester City je sa šest bodova prvi i bilo bi veliko iznenađenje ako građani ne završe natjecanje u skupini sa stopostotnim učinkom i uvjerljivo osvoje prvo mjesto, dok je borba za drugu pozicoiju otvorena.

Zato okršaj Šahtara i Dinama privlači veliku pažnju, a gledatelji u hrvatskoj moći će ga pratiti na kanalu PlanetSport, dostupnom u ponudi mreže A1, koji prenosi utakmice Modrih koje se u Ligi prvaka igraju u utorak.

Rezultati by SofaScore

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo