VELIKA POBJEDA / Uspjeh sezone za Petru Martić

Image

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Kuala Lumpuru. Najbolja hrvatska tenisačica je u četvrtfinalu nakon dva i pol sata igre pobijedila 19. igračicu svijeta Shuai Peng sa 4:6, 7:6 (3), 6:4.

2.3.2012.
9:00
VOYO logo

Petra Martić je izborila pobjedu iako je izgubila prvi set od 19. tenisačice svijeta. U drugom setu je odlučivala 13. igra u kojoj je Shuai Peng imala vodstvo 3:2, no potom je hrvatska igračica nanizala pet poena i izjednačila na 1:1.

U odlučujućem setu gledali smo pravu dramu koja je, srećom, završila uspješno za 21-godišnju Hrvaticu. Martić je kod rezultata 3:2 načinila break i povela 4:2, no Kineskinja se vratila na 4:4 i u petoj igri na Petrin set povela 30-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisačica iz Duća je ipak osvojila gem, a potom u idućoj igri oduzela servis suparnici i stigla do velike pobjede, te prvog polufinala na WTA Touru od lipnja prošle godine kada je isti uspjeh ostvarila u Kopenhagenu.

Bio je to prvi međusobni susret mlade Splićanke i 19. tenisačice svijeta. Za ulazak u prvo finale na WTA touru Martić će se boriti protiv bolje iz susreta Srpkinje Jelene Janković i Japanke Ayumi Morite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo