PO IZBORU FRANCUSKOG L'EQUIPEA / Usain Bolt sportaš godine

Image

Jamajčanski atletičar Usain Bolt poprglašen je najboljim sportašem na svijetu 2008. godine, a na drugom je mjestu američki plivač Michael Phelps.

17.12.2008.
11:15
VOYO logo

Jamajčanski atletičar Usain Bolt pobijedio je u izboru za najboljeg sportaša godine kojeg organizira ugledni pariški sportski dnevnik L'Equipeu.

Sprinter je s 832 boda uvjerljivo pobijedio d rugoplasiranog američkog plivača Michaela Phelps koji je skupio 694 boda i trećeplasiranog španjolskog tenisača Rafaela Nadala s 413 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede najbolji iz automoto sporta (Valentino Rossi i Lewis Hamilton), a nakon njih i tri Francuza: plivač Alain Bernard, relijaš Sebastien Loeb i rukometaš Nikola Karabatic. Na devetom je mjestu jedini nogometaš u Topu 10 - Cristiano Ronaldo.

"Želim nastaviti s rekordima. Moj mi trener govori o 9.52 na stotki kao našem konačnom cilju. Ja vjerujem da mogu otrčati stotku ispod 9.60. Drago mi je što to veseli ljubitelje atletike diljem svijeta. Lijepo je imati toliko navijača", kazao je Bolt u ekskluzivnom intervjuu za L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo