OBJAVLJENA SNIMKA

UHIĆEN DVOSTRUKI OLIMPIJSKI POBJEDNIK: Slavni Austrijanac zlostavljao djevojčice, jednu napao u – Hrvatskoj!

Dvostruki olimpijski pobjednik u džudu Austrijanac Peter Seisenbacher (56) uhićen je nakon više od sedam mjeseci bijega zbog optužnice za seksualno zlostavljanje tri maloljetnice.

Austrijsko državno odvjetništvo krajem prošle godine podiglo je optužnicu protiv Seisenbachera, ali se on bacio u bijeg.

STRAVA I UŽAS: Slavni austrijski sportaš zlostavljao djevojčice, jednu pokušao napasti i na Krku

On se trebao pojaviti na sudu 19. prosinca prošle godine, ali to nije napravio.

Vjeruje se da je veći dio vremena za vrijeme bijega proveo u Dubaiju, da bi zatim otišao u Ukrajinu gdje je i uhićen. Točnije u Kijevu.

Na teret mu se stavlja seksualno zlostavljanje maloljetnica. Djevojčice koje je zlostavljao bile su mlađe od 14 godina, štoviše jedna je imala samo devet godina kada su počeli napadi, a strašni su se zločini dogodili krajem devedesetih godina i na početku novog tisućljeća.

Seisenbacher će odgovarati i za pokušaj zlostavljanja treće djevojčice. Kako je lani objavio ORF, taj događaj datira iz kolovoza 2001. godine, a dogodio u ljetnom kampu se otoku Krku. Srećom, napadnuta 16-godišnjakinja se uspjela obraniti.

Seisenbacher je na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. i u Seulu četiri godine kasnije osvojio zlatne medalje u kategoriji do 86 kilograma. Bio je u tom razdoblju i svjetski i europski prvak, ima još čitav niz velikih medalja i nije ni čudo da ga u Austriji smatraju jednim od svojih najvećih sportaša svih vremena.

Ako ga na sudu proglase krivim prijeti mu deset godina zatvora.

Povratak na Net.hr