VELIKA IMENA NA "HANŽEKU" / U Zagreb dolazi osam svjetskih prvaka

Image

Uz svjetske prvake na mitingu će biti osam doprvaka pet brončanih iz Berlina te dvadesetak nositelja olimpijskih medalja iz Pekinga.

24.8.2009.
13:30
VOYO logo

Osam svjetskih prvaka, osam doprvaka i još pet vlasnika brončanih odličja iz Berlina, te dvadesetak nositelja odličja s Olimpijskih igara u Pekingu nastupit će na ovogodišnjem "Hanžeku" - atletskom Grand Prix mitingu u Zagrebu, uz najveću zvijezdu svjetsku prvakinju Blanku Vlašić.

Sedam dana prije početka mitinga na stadionu Mladosti nova direktorica mitinga i hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić novinarima je predočila startnu listu mitinga koja, po njezinim riječima, može biti i jača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačnu listu saznat ćemo nakon velikog mitinga u Zuerichu u petak i nadamo se da neće biti otkaza. Po meni su najveće zvijezde mitinga hrvatski atletičari na čelu s Blankom Vlašić, te finalistima Svjetskog prvenstva Andraszom Haklitsem i Sandrom Perković, a potrudili smo se da svi oni imaju dostojnu konkurenciju. Zbog ozljede u Berlinu izgubili smo olimpijskog prvaka na 110 prepone Kubanca Darona Roblesa, ali smo zato doveli olimpijsku prvakinju na 200 metara Victoriu Campbell-Brown", kazala je Brkljačić.

Osim Campbell Brown i Blanke Vlašić, na startnoj listi zagrebačkoga mitinga su svjetski prvaci Slovenac Primož Kozmus (kladivo), Christian Cantwell (kugla), Steve Mullings i Michael Frater (4x100 metara), Ryan Brathwaite (110 prepone), Melaine Walker (400 prepone) i Yargelis Savigne (troskok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkljačić je izrazila zadovoljstvo što će zagrebački miting sljedeće godine ući među deset svjetskih mitinga pod nazivom World Athletic Challenge, što je samo jedna razina ispod prestižne Dijamantne lige.

"Odgovorno tvrdim da će Zagreb jednog dana ući i u najjaču Dijamantnu ligu. Naš miting već sada po kvaliteti i postignutim rezultatima već pripada svjetskoj eliti, a naš jedini problem je nedostatni kapacitet stadiona", zaključila je Brkljačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo