U VJETAR BAČENO 22 MILIJUNA EURA: / "Otac mi se zbog ovoga okreće u grobu!"

Image
Foto: AFP

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter ovih dana doživljava udarac za udarcem.

18.6.2015.
14:38
AFP
VOYO logo

FIFA je, podsjetimo, potrošila čak 22 milijuna eura za snimanje i distribuciju igranog filma pod nazivom United Passions o osnivanju, povijesti i sadašnjosti krovne svjetske nogometne udruge. Blatter je u njemju prikazan kao svojevrsni junak, a na filmskom platnu ga je utjelovio slavni britanski glumac Tim Roth, zvijezda Paklenog šunda i Rob Roya za koji je bio nominiran za Oscara.

Apsolutni užas

Film je od kritičara jednoglasno proglašen apsolutnim užasom, a da ironija bude veća, odrekao ga se i sam redatelj Frederic Auburtin, proglasivši ga katastrofom. Nesretni Roth se branio tvrdnjom da je ulogu prihvatio samo zbog financijskih poteškoća u kojima se našao, te priznao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otac mi se okreće u grobu zbog ovoga."

U Cannesu zbog pritiska

Ovih su dana stigli i novi poražavajući rezultati iz SAD-a koji kažu da je film na američkim kino-blagajnama u prvom vikendu prikazivanja zaradio mizernih 918 dolara, najmanje u povijesti mjerenja! Ostaje upitno kome je uopće palo na pamet pustiti film u kina u danima kada FIFA-u potresa najveća korupcijska afera u povijesti, a ne treba smetnuti s uma ni da Amerikance nogomet zanima otprilike kao Hrvate kriket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da cijela priča bude još smješnija, ta lakrdija od filma je lani prikazana i na uglednom festivalu u Cannesu, ali naknadno se otkrilo da je za to zaslužan isključivo veliki pritisak slavnog glumca Gerarda Depardieua koji je utjelovio Julesa Rimeta, trećeg predsjednika FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo