HRVATSKI NOGOMETNI KUP / U tri dana dva velika derbija

Image

Dinamo je u Maksimiru domaćin prve utakmice 13. svibnja, uzvrat je 28. svibnja na Poljudu, gdje će samo tri dana kasnije Hajduk ugostiti "modre" u zadnjem prvenstvenom kolu.

15.4.2009.
11:03
VOYO logo

Dinamo će biti domaćin prve utakmice finala Hrvatskog kupa protiv Hajduka, odlučio je ždrijeb održan u srijedu u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza.  Prva utakmica igra se 13. svibnja u Maksimiru, uzvrat je dva tjedna kasnije, točnije 28. svibnja u Poljudu.

Činjenica da će se na istom stadionu samo tri dana kasnije ponovno sučeliti Hajduk i Dinamo u zadnjem kolu prvenstva, iz dva suparnička tabora nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo nezadovoljni ždrijebom, a nadam se sportskoj i korektnoj borbi u obje utakmice. Kako u četiri dana igramo dvije utakmice u Splitu morat ćemo se pripremiti i organizacijski", kazao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

"Hajduk je zadovoljan ždrijebom, iako mislim da i nije prednost igrati uzvrat na svom stadionu. Nema pravila i to se pokazalo i na utakmicama Lige prvaka. Bit će to neizvjesni i spektakularni dvoboji, kako i dolikuje finalu Kupa", izjavio je direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić nije potvrdio, ali ni opovrgnuo činjenicu da je Dinamo i službeno zatražio od Izvršnog odbora inozemne suce za utakmice sa Hajdukom.

Nisam upoznat sa zahtjevom za inozemnim sucima, ali tvrdim da te utakmice moraju suditi nepristani suci jer je medijski pritisak nevjerovatan, kazao je Mamić, dok je Fiorentini izjavio kako "ne zna ništa o zahtjevu Dinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo