ČUDNO, VRLO ČUDNO

U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: HNS donio odluku koja bi mogla uništiti hrvatski nogomet

U najvećoj tajnosti, još 18. listopada, Hrvatski nogometni savez donio je odluku koja bi mogla imati dalekosežne posljedice na HNL i hrvatski nogomet.

Izvršni odbor HNS-a povećao je broj stranaca u momčadi sa šest na osam, donosi Goal,  ali tu odluku HNS je donio “iza flanjke”, ne želeći je baš podijeliti s javnosti. Nadasve čudno, ako nije ništa sporno.

Koji klub ima osam stranaca izvan EU-a? Pogađate…

Što mislite, koji klub ima trenutačno baš toliko stranaca u momčadi? Dakako, riječ je o Dinamu. Istra ih ima sedam, Split i Rijeka po pet, Slaven Belupo i Hajduk po četiri, Osijek tri, Lokomotiva dva, Inter i Cibalia po jednog.

Umjesto da štiti hrvatske mlade igrače, HNS im otežava put afirmacije povećavajući broj stranaca u ligi. Dakako, riječ je o igračima izvan Europske unije.

Neuvjerljivo objašnjenje

Iz Saveza je stiglo nemušto objašnjenje kako su to tražili sami klubovi preko županijskih saveza, a cijelu priču je inicirala Rijeka, da bi se dva najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk, s tim složili. Iz HNS-a poručuju da ta odluka neće imati negativne posljedice na ligu.

Stvarno nevjerojatno…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr