Ruska ljepotica 'isprašila' miljenicu Srbije

Ruska tenisačica Marija Šarapova obranila je naslov pobjednice WTA turnira koji se igrao na zemljanoj podlozi u dvorani u Stuttgartu.

27.4.2014.
16:56
VOYO logo

Deveta svjetska tenisačica je u finalu nadigrala tri mjesta slabije rangiranu Srpkinju Anu Ivanović s 3:6, 6:4, 6:1 u meču koji je trajao dva sata i četiri minute.

Šarapova je tako treću godinu zaredom podigla pobjednički pehar u Stuttgartu, a ujedno je povećala prednost u međusobnom omjeru protiv Ivanović na 8-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 27-godišnju Ruskinju je ovo jubilarni 30. naslov u karijeri i prvi ove godine. Ivanović je, pak, ostala na 13 osvojenih naslova u karijeri.

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov osvojio je svoj treći ATP turnir karijere, prvi na zemljanoj podlozi. Dimitrov je u finalu Bukurešta slavio protiv branitelja naslova Lukaša Rosola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sat i 20 minuta igre, u prvom međusobnom dvoboju dvojice tenisača, Bugarin je slavio sa 7:6(2), 6:1. Nakon dva rana breaka s obje strane Dimitrov je u nastavku meča bio jednostavno predobar za Rosola, iako je prva dionica otišla do 13. igre.

No Rosol u tie-breaku nije imao ni najmanju šansu za uzimanje istog, kao ni u drugom setu kada je ostao na jednom osvojenom gemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrov je nakon naslova na tvrdim podlogama u dvorani (Stockholm) i otvorenom (Acapulco) uzeo prvi naslov na turniru sa zemljanom podlogom. Rosol je pak propustio obraniti bodove iz prošle sezone kada je osvojio ovaj turnir.

Kei Nishikori prvi je japanski tenisač s osvojenim naslovom na ATP turniru iz serije 500 u Barceloni. U finalu je lakoćom, sa 6:2, 6:2, savladao Kolumbijca Santiaga Giralda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo šesti međusobni ogled između Nishikorija i Giralda i peta pobjeda Japanca do koje je stigao nakon samo jednog sata i 13 minuta igre.

Nishikoriju je ovo peti osvojeni naslov u karijeri u sedmom finalu, drugi ovosezonski nakon Memphisa, ali i prvi na zemljanoj podlozi. Giraldu, 65. tenisaču svijeta, ovo je pak bio drugi finale u karijeri nakon Santiaga 2011. godine, a oba je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, bio je ovo prvi finale turnira u Barceloni od 1996. godine u kojem nije igrao barem jedan Španjolac. Spomenute su se godine za naslov borili Austrijanac Thomas Muster i Čileanac Marcelo Rios.

Pobjeda je Nishikoriju donijela zaradu od 422.000 dolara i skok na 12. mjesto ATP ljestvice, jedno udaljeno od njegovog najboljeg renkinga u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo