Razbio Đokovića, sredio Federera i 'maznuo' 600 tisuća dolara

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga sa 7:5, 7:6 (3) svladao je Švicarca Rogera Federera u finalu Rogers Cupa u Torontu i tako stigao do svog drugog Masters 1000 naslova u karijeri.

11.8.2014.
9:15
VOYO logo

Godinu i pol dana je Francuz Jo-Wilfried Tsonga čekao na osvajanje 11. naslova u karijeri. U Torontu je dočekao tjedan iz snova, u kojem je pobijedio četvoricu igrača iz društva Top 10, u osmini finala iz turnira izbacio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, a u finalu nadigrao bivšeg dvostrukog pobjednika kanadskog Mastersa, Rogera Federera.

Tsonga je u finalu ostavio bez prilike za break, realizirao svoju jedinu u prvom setu, te kroz tie-break drugog seta za jedan sat i 47 minuta stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Tsonga i ranije stići do pobjede, ali je Federer spasio pet break-lopti u drugom setu, od kojih je ona kod 5:4 bila i meč-lopta. No, kad je Tsonga stigao do 6:3 u tie-breaku, povratka za Švicarca više nije bilo. Tako je Federer ostao na 79 naslova i na 299 pojedinačnih pobjeda na turnirima Masters serije.

Tsonga, koji je finale u Torontu izborio kao 15. na ATP ljestvici, ovom je pobjedom postao tek drugi tenisač izvan Top 10 u posljednje četiri godine koji se okitio naslovom na turniru Masters 1000 serije. Posljednji prije Tsonge, kojemu je to pošlo za rukom, bio je Ivan Ljubičić koji je 2010. u Indian Wellsu osvojio svoj jedini Masters 1000 naslov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući trijumfu u Torontu, Tsonga će od ponedjeljka ponovno biti u društvu desetorice najboljih tenisača svijeta, jer će se s 15. vinuti na 10. mjesto ATP ljestvice. Osim 1000 bodova, Francuzu je za pobjedu pripala i novčana nagrada od 598.900 dolara. Federer je osvojio 600 bodova i 293.650 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo