MODRI GOSTUJU U SPLITU

TRI IGRAČA DINAMA VRIJEDE VIŠE NEGO CIJELI HAJDUK: Ove brojke jasno govore tko je favorit na Poljudu

Modri imaju čak 24 boda više od Bijelih

S početkom u 19 sati na Pojudu se igra najveći hrvatski derbi. Dinamo kao vodeća momčad prvenstva dolazi u goste petoplasiranom Hajduku, kojem su bodovi važno za plasman u Europu. Iako Modri imaju čak 24 boda više, trener Dinama Nenad Bjelica zna da je ovo posebna utakmica,

“Derbi je jer igraju Hajduk i Dinamo, iako po bodovima nije derbi. Uvijek se želimo međusobno pobijediti i zato je za nas ovo važna utakmica. Hajduk budi poseban motiv jer je to povijesno najveći protivnik Dinama u prvenstvu i zato moramo biti na top nivou. Znamo da nismo bili posljednje dvije utakmice na tom nivou i želimo to popraviti. Osjećamo i među našim navijačima koliko im je bitno pobijediti Hajduk u Splitu. Isto tako znamo da će biti dobra atmosfera i pun stadion. Radujemo se utakmici, i nadamo se pobjedi”.

Procjena Transfermarkta

Pred kakvim je izazovom Siniša Oreščanin i njegova momčad govori pak i nekoliko zanimljivih podataka o vrijednosti igrača. Modri prema Transfermarktu vrijede 72.15 milijuna eura, što je tri puta više od Bijelih (24,6).

Posebno je zanimljivo da samo Dani Olmo (15 mil. €), Arijan Ademi (6 mil. €) i Kevin Theophile-Catherine (5 mil. €) vrijede više nego cijela momčad Hajduka. Nadalje, 22 nogometaša Dinama vrijede najmanje milijun eura, dok Hajduk u momčadi ima takvim osam igrača.

Ante Palavesra najvrjedniji je s procjenom od pet milijuna, ali je riječ o posuđenom igraču Manchester Cityja. Iza njega su Mijo Caktaš(2,8 mil. €) i Josip Posavec (1,5 mil. €).

“S obzirom da sam ovdje dvije i pol godine imam iskustva iz B tima. Mislim da je ovo najlakša utakmica što se tiče motivacije. Čak je treba malo i smanjiti. Bitno je da igrači nađu balans između motivacije, lijepog okruženja i taktičkih postavki, da rade ono što smo se dogovorili. Lokomotiva je bila dobra slika, dobar psihološki test s obzirom da smo bili četiri mjeseca bez publike”, poruka je trenera Hajduka Siniše Oreščanina pred derbi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr