TOUR DE FRANCE: / Belgijski biciklist sigurno do pobjede u osmoj etapi

Image
Foto: Profimedia, AFP

Žuta majica vratila se u francuske ruke

13.7.2019.
18:22
Profimedia, AFP
VOYO logo

Belgijski biciklist Thomas De Gendt (Lotto Soudal) na sebi svojstven način, bijegom od starta, osvojio je 8. etapu ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea, vožene od Macona do Saint-Etiennea u dužini od 200 kilometara, a domaće navijače razveselio je Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) koji je trećim mjestom vratio žutu majicu u svoje vlasništvo.

De Gendt je bio u vodećoj skupini cijelu utrku, a konačan bijeg je ostavio za posljednji uspon, 14 kilometara prije cilja odvojio se od Talijana Alessandra De Marchija (CCC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko minuta poslije, od glavne skupine su pobjegli dvojica francuskih aduta Julian Alaphilippe i Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), a namjera je bila jasna - vraćanje žute majice u francuske ruke. Glavnina na taj napad nije odgovorila i Alaphilippe se vratio na vrh ukupnog redoslijeda pa će u nedjelju, na francuski nacionalni praznik Dan pada Bastille, opet biti u 'žutom', nakon što je dvije etape vodeći bio Talijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) koji sada za Francuzom zaostaje 23 sekunde.

Stigao do trećeg mjesta

Thibaut Pinot se zahvaljujući osvajanju drugog mjesta u osmoj etapi probio na treće mjesto ukupnog redoslijeda, a za vodećim Alaphilippeom zaostaje 53 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je na rasporedu deveta etapa, slična današnjoj, ali nešto kraća i s manje kategoriziranih uspona. Na trasi od Saint-Etiennea do Brioudea, dugačkoj 170,5 km, bicikliste čeka jedan uspon prve kategorije te dva uspona treće kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo