KRIVI POTEZ

TOTALNA DRAMA S HALILOVIĆEM: Otkriveno zašto se Barcelona odriče ‘hrvatskog Messija’

Karijera Alena Halilovića je u zastoju otkako je iz Španjolske prešao u Bundesligu, iz Gijona u HSV, a njemu toliko željeni povratak na Camp Nou, u ovom se trenutku čini nemogućim.

Barcelona je hrvatskog veznjaka ovog ljeta prodala za pet milijuna eura, s pravom prvokupa za deset milijuna, ali kako piše Goal, to se neće dogoditi. Ne samo zato jer Halilović igra sve manje u HSV-u…

ŠPANJOLCI SE RASPISALI O DRAMI HRVATSKOG DRAGULJA: Utučeni Halilović na zimu odlazi iz HSV-a?

IMA LI NADE ZA HRVATSKOG MESSIJA? Ove dvije stvari Halilović mora napraviti kako bi oživio karijeru

Zapelo na financijskim zahtjevima

Mladi hrvatski reprezentativac ovog je ljeta imao ponude španjolskih klubova, zvali su ga Valencia, Sevilla i Villarreal, a najdalje je u pregovorima otišao klub s Mestalle. No, zapelo je na financijskim zahtjevima obitelji Halilović.

“S Valencijom je sve bilo dogovoreno ovog ljeta, ali je transfer propao u zadnji čas, jer je Alenov otac od sportskog direktora Susa Garcije Pitarcha tražio 50 posto od transfera, 2,5 milijuna eura. Valencia je to odbila, a tu informaciju doznali su i ostali klubovi koji su htjeli Halilovića. Sevilla i Villarreal su odustali od Alena”, doznalo se iz izvora bliskom igraču.

Sezona iz lošega u gore

U međuvremenu, 20-godišnji hrvatski veznjak je na “suhom doku” u Hamburgu.

Kod bivšeg trenera HSV-a Bruna Labbadije igrao je malo, a stvari su se pogoršale dolaskom Marcusa Gisdola koji potencira defanzivni način igre, u kojemu se hrvatski veznjak ne snalazi. Ove sezone, Alen je skupio sedam nastupa u Bundesligi i njemačkom Kupu, jednom je započeo u prvih 11 (tad je zamijenjen na poluvremenu) i ima jednu asistenciju.

Škripalo je i u reprezentaciji, Halilović je otpao s popisa za Euro, nakon toga preskočio je akciju s mladom reprezentacijom, ali je to, nakon dopisa iz HSV-a ipak izglađeno pa je Alen nastavio s nastupima za U-21 momčad.

 

Povratak na Net.hr