Apsolutna senzacija: Najbolji svih vremena opet 'popio šamarčinu'

Španjolski tenisač Tommy Robredo priredio je najveću senzaciju dosadašnjeg dijela US Opena. U osmini finala je u tri seta izbacio peterostrukog pobjednika ovog turnira Rogera Federera.

3.9.2013.
9:38
VOYO logo

Izgubio je 31-godišnji Španjolac svih 10 prethodnih mečeva protiv švicarskog genijalca, ali u ponedjeljak je u New Yorku napokon dočekao svoj dan. Pobijedio je sa 7:6(3), 6:3, 6:4 u dvoboju koji je trajao dva sata i 24 minute.

"Pobijedio sam najboljeg tenisača svih vremena na mjestu na kojem toliko voli igrati. Oduševljen sam. Iskoristio sam svoje break-lopte, za razliku od Rogera, to je bila jedina razlika", kazao je Robredo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač ovogodišnjeg turnira u Umagu realizirao je četiri od sedam prilika za break, dok je Federer iskoristio samo dva od 16 pokušaja! Po šest break-lopti je propustio u drugom i trećem setu.

"Ispustio sam previše prilika, nisam imao ritam. Bez namjere da obezvrijedim Tommyja, imam osjećaj da sam pobijedio samog sebe. Bilo je to samouništenje", rekao je Federer koji ove sezone sve češće gubi mečeve u ranoj fazi turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robredo će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnjaka Rafaela Nadala, koji je u ponedjeljak izgubio prvi set na turniru, ali je ipak pronašao put do pobjede protiv 22. nositelja Philippa Kohlschreibera. Slavio je drugi reket svijeta sa 6:7(4), 6:4, 6:3, 6:1 u meču u kojem je Nijemcu dao samo jednu priliku za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike