DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP / "Tko dođe u Zenicu, jadna mu majka!"

Image

Uoči samog ždijeba hrvatski nogometni stručnjak na klupi BiH Miroslav Blažević poželio je Grčku ili Francusku, no dobio je Portugal. Ostali parovi su Irska - Francuska, Grčka - Ukrajina te Rusija - Slovenija.

19.10.2009.
13:47
VOYO logo

SARAJEVO - "Portugal je jedna od najjačih reprezentacija u Europi, ali ima još jedna ekipa koja je jednako snažna, a to je Bosna i Hercegovina", prokomentirao je izbornik BiH Miroslav Ćiro Blažević ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Naime, ždrijeb je odlučio da će BiH u dodatnim kvalifikacijama igrati s Portugalom dok su ostali parovi: Irska - Francuska, Grčka - Ukrajina, te Rusija - Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro je u izjavi za BHT obećao spektakl u obje utakmice koje se budu igrale. Svjestan je da je Portugal ekipa koja pripada eliti svjetskog nogometa, ali tvrdi da Zmajevi imaju šanse koje će iskoristiti.

"Mi ćemo učinit  sve, a tko dođe u Zenicu, jadna mu majka", poručio je Blažević.

Uoči samog ždijeba Blažević je poželio Grčku ili Francusku, no dobio je Portugal kojeg predvodi ponajbolji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo.

Bosna i Hercegovina i Portugal do sada nisu nikada nisu igrali međusobno, no Miroslav Blažević je odmjerio snage s Portugalcima dok je sjedio na hrvatskoj klupi. U susretu na EP-u u Engleskoj 1996. godine Portugal je slavio 3:0, no bila je to utakmica u kojoj je Ćiro poslao na teren pričuvnu momčad jer je Hrvatska u tom trenutku već osigurala prolaz u drugu fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam Francusku zbog osvete za 1998. godinu kada sam s Hrvatskom poražen 2-1 u polufinalu Svjetskog prvenstva. Ne, nije to istina, osveta je gruba riječ. Želio sam Francusku da bih izravnao račune" rekao je Blažević za francuski L'Equipe.

 Što se ostalih parova tiče, Slovenija je do sada tri puta igrala protiv Rusije i pritom upisala po jednu pobjedu, remi i poraz. No, Rusi su slavili jedino u prijateljskoj utakmici igranoj 1996. godine, dok je Slovenija bila bolja u dvije službene utakmice igrane u kvalifikacijama za SP 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su i ukrajinskom taboru jer su dobili najslabijeg od četiri postavljena nositelja, premda niti Grci nisu previše razočarani jer su dobili Ukrajinu. U dosadašnja četiri međusobna susreta Ukrajina je upisala dvije pobjede, Grčka jednu, dok je jedna utakmica završila bez pobjednika. Sve četiri utakmice su bile službene.

Irska i Francuska odigrale su čak 14 međusobnih susreta. Prvu utakmicu davne 1928. godine, a zadnju 2005. godine. Ukupno gledano Tricolori su uspješniji, ostvarili su šest pobjeda, četiri susreta su završila bez pobjednika, dok su Irci slavili četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo