Zbog ovog bi mnogi pali u depresiju, ali ne i Ljubičić!

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u francuskom Marseilleu, iz serije 250, vrijednog 512.

20.2.2012.
19:48
VOYO logo

Ljubičić je na kraju veljače upisao tek drugu pobjedu u 2012. godini savladavši teškom mukom suparnika protiv kojeg je slavio i peti put u isto toliko mečeva u karijeri. Hrvatski tenisač je nakon dva sata i 20 minuta igre slomio otpor Florenta Serre kojem je zabio 27 as-servisa. Ljubo je u prvom setu na svom prvom servis-gemu spasio break-loptu, a onda je u devetom gemu napravio ključan break za osvajanje prve dionice koju je zaključio svojim servisom za 6:4. U drugom setu breakova nije bilo pa se otišlo u 13. igru u kojoj je igra našeg tenisača malo pala što je francuski tenisač znao iskoristiti. S tri mini-obrata Serra je osvojio tie-break i odveo meč u treći set. Očito je gubitak drugog seta razljutio Ljubičića koji je u trećem prepustio Serri svega pet poena na svom servisu. Odlučujući break napravio je u šestom gemu te je svojim servisom završio priču prvog kola. Ljubičić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta Slovaka Karola Becka, kojeg je svladao u 1. kolu PBZ Zagreb Indoorsa, i domaćeg tenisača s pozivnicom Paul-Henri Mathieua.

Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo milijun i 155 tisuća dolara vrijednog ATP turnira iz serije 500 koji se ovog tjedna igra u dvorani američkog grada Memphis. Naš tenisač je u 1. kolu bio bolji od Australca Bernarda Tomica s 5:7, 6:4, 7:6(8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču koji je trajao malo manje od tri sata, Dodig se pokazao hladnijih živaca, te je na putu do pobjede spasio dvije meč-lopte u tie-breaku trećeg seta. Iako je imao prvi set u rukama, s obzirom da je igrao bolje i imao dvije break-lopte u osmom gemu, Dodig je sve to propustio pretočiti u vodstvo 1:0, te je dopustio Tomicu da mu oduzme početni udarac u 11. gemu i svojim servisom zaključi set u svoju korist. U drugoj dionici bilo je sveukupno čak pet izgubljenih početnih udaraca, a naš se tenisač bolje snašao u toj situaciji s obzirom da je on bio taj koji je jednom manje gubio svoj servis. Uzeo je Dodig drugi set rezultatom 6-4 te poravnao na 1:1. Iako je našem tenisaču Tomic oduzeo početni udarac već u 3. gemu seta, Dodig se nije dao obeshrabriti već je u idućem gemu uzvratio na isti način. Breakova do kraja seta više nije bilo pa se pobjednik morao odlučiti u 13. igri. Imao je Australac dvije meč-lopte u tie-breaku odlučujućeg seta, ali je Dodig obje poništio odličnim servisima, te je nakon prve propuštene (7:6) iskoristio drugu meč-loptu i plasirao se u 2. kolo slavivši s 10:8 u tie-breaku. Bio je to prvi susret ove dvojice tenisača. Dodig još mora pričekati na ime protivnika u idućem kolu s obzirom da svoj meč tek trebaju odigrati Austrijanac Jürgen Melzer i Uzbekistanac Denis Istomin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo