ZATO JE NAJBOLJI NA SVIJETU: / Jeste li svjesni što je Đoković napravio ovog petka? 'Osjećaj je kao da kada ste na rubu litice'

Image
Foto: Profimedia

Čak 47 puta uspio se Đoković izvući kada je bio u takvoj situaciji

29.2.2020.
15:57
Profimedia
VOYO logo

U finalu ATP turnira tenisača ove subote u Dubaiju igrat će Grk Stefanos Tsitsipas i Srbin Novak Đoković.

Tsitsipas je u prvom polufinalu uvjerljivo nadigrao Britanca Daniela Evansa sa 6-2, 6-3, dok je potom Đoković svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 2-6, 7-6 (8), 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 17. međusobni susret Đokovića i Monfilsa i 17. pobjeda srpskog igrača, a Francuz nikada nije bio bliži pobjedi. U "tie-breaku" drugog seta Monfils je imao tri vezane meč-lopte, no ni to niti odlična forma, do dvoboja protiv Đokovića imao je niz od 13 pobjeda, nije bilo dovoljno za pobjedu. Treći set bio je praktički formalnost nakon što je Đoković ostvario "break" za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tenisač tako je došao do 15. pobjede u karijeri u meču u kojem se suočavao s meč loptama svog suparnika. Čak 47 puta uspio se Đoković izvući kada je bio u takvoj situaciji.

Jedna od najvažnijih pobjeda u kojima se našao u takvoj situaciji bilo je lanjsko finale Wimbledona protiv Rogera Federera. Svjetski broj jedan izgubio je, inače, samo tri puta kada je imao meč lopte. Posljednji put od Marina Čilića 2018. u Queen'su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Osjećaj koji igrač u našem sportu ima kada se suoči s meč loptom na velikom meču je kao kada ste na rubu litice. Znate da nema povratka natrag pa morate skočiti i pokušati pronaći način da preživite“, rekao je Đoković poslije meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo