ZA NE POVJEROVATI: / Objavljena šokantna istina o slučajevima poput Šarapove

Image

Međunarodna anti-dopinška agencija (WADA) objavila je kako je broj testova koji su bili pozitivni na meldonij, koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci od Nove godine - 99.

11.3.2016.
17:08
VOYO logo

"Do ponedjeljka je bilo 60 pozitivnih testova, a taj broj svakim danom raste", potvrdili su iz WADA-e za američki dnevni list New York Times, no kasnije je potvrđeno da se radi o brojci od 99 sportaša. Glasnogovornik WADA-e BenNichols potvrdio je to za AP, no nije išao u detalje. Za sada je, inače, od 16 potvrđenih sličaja 'palo' sedam ruskih sportaša uključujući i MarijuŠarapovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosada najpoznatija "žrtva" uzimanja meldonija, slavna ruska tenisačica, u je ponedjeljak javno priznala kako je koristila taj lijek "zbog manjka magnezija u organizmu i kao prevenciju kako ne bi oboljela od dijabetesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za srčane bolesnike

Meldonij se nalazi u tabletama koje se propisuju osobama s bolestima srca, a ranije je njegova uporaba bila vrlo raširena kod sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izumitelj meldonija, latvijski kemičar IvarsKalvinš kritizirao je odluku WADA-e da taj preparat zabrani jer on ne poboljšava rezultate sportaša, već je njegova uloga zaštititi oštećenja srca i mišića sportaša koji su izloženi velikim naporima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo