Konjuh pomela osmu nositeljicu, Lučić-Baroni lakoćom dalje

Hrvatske tenisačice Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh uspješno su otvorile novu sezonu. Lučić-Baroni je bila uspješna na WTA turniru u Brisbaneu, dok je Konjuh prošla 1. kolo u Aucklandu.

5.1.2015.
14:05
VOYO logo

Lučić-Baroni (32) je pobijedila deset godina mlađu Amerikanku Christinu McHale s uvjerljivih 6:3, 6:0 za samo sat i 10 minuta igre. Naša je tenisačica lako dolazila do break-prilika i pet puta je oduzimala servis protivnici, a impresivna je bila u realizaciji prvog servisa, osvojivši 21 od mogućih 25 poena. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj, a McHale vodi s 3:2.

U sljedećem kolu Lučić-Baroni će igrati protiv sedme nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro, inače 17. igračice na svijetu. Dosad su igrale samo jednom, 2013. u Wimbledonu, i tada je slavila španjolska tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni je prije tri pol mjeseca osvojila WTA turnir u Quebecu i time postala rekorderka kada je u pitanju razmak između dva osvojena turnira. Bio joj je to treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca i njezina drugog trijumfa u Bolu na Braču. Dotad je rekorderka bila Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova imala stanku od 13 godina.

Sedamnaestogodišnja Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Aucklandu nakon što je uvjerljivo pobijedila osmu nositeljicu, Njemicu Monu Barthel, sa 6:2, 6:1 za samo 53 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Konjuh ide na pobjednicu dvoboja između Ruskinje Jelene Vesnine i Francuskinje Kristine Mladenović, s kojima dosad nikad nije igrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo