Šarapova dvanesti put zaredom doživjela veliko razočaranje

Serena Williams i dalje je posve nedodirljiva za Mariju Šarapovu. U ogledu dvije najbolje svjetske tenisačice, u finalu zemljanog WTA turnira u Madridu, slavila je Amerikanka 6:1, 6:4...

12.5.2013.
15:07
VOYO logo

Bio je to petnaesti međusobni meč ove dvije tenisačice i Serena sada ima 13:2, no američka je tenisačica ujedno dobila dvanaesti meč zaredom protiv Ruskinje. Nedjeljni je ogled trajao tek jedan sat i 18 minuta.

Serena je osvojila jubilarnu 50. WTA krunu u karijeri, dok je Šarapova ostala na 29. I dok se tijekom ovog madridskog turnira silno mučila protiv daleko slabijih suparnica, pa je između ostalih jedva pobijedila Medinu Garrigues i pritom izgubila drugi set bez osvojenog gema, u finalu je Serena zaigrala daleko bolje i nije Ruskinji dopustila niti igranje trećeg seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je bio šetnja za Serenu, nije dozvolila suparnici niti jednu break-loptu, te je na servis izgubila tek četiri gema. No, drugi je set krenuo s breakom Šarapove, ali nije dugo uživala druga tenisačica svijeta u prednosti.

Serena je vratila break, izjednačila na 3-3, a potom došla do novog breaka koji joj je omogućio slavlje u dva, zapravo, laka seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana će se u Madridu igrati i ATP finale, za krunu se bore Rafael Nadal i Stanislas Wawrinka.

Rafael Nadal pobjednik je zemljanog ATP turnira iz Masters serije 1000 u Madridu. U finalu je španjolski tenisač s uvjerljivih 6-2, 6-4 savladao Švicarca Stanislasa Wawrinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo deveti međusobni ogled Nadala i Wawrinke i deveta pobjeda Španjolca do koje je stigao nakon jednog sata i 12 minuta igre.

O dominaciji Nadala dovoljno svjedoči i činjenica da u cijelom meču nije bio suočen s break-loptom, dok ih je on s druge strane iskoristio tri od 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu je ovo bio sedmi uzastopni finale na nekom ATP turniru, otkako se u veljači vratio na terene po oporavku od ozljede koljena. Ujedno mu je ovo bio peti ovosezonski naslov, 23. na turnirima iz Masters 1000 kategorije, te 30. na zemljanoj podlozi čime se izjednačio s legendarnim Austrijancem Thomasom Musterom.

U Madridu je Nadal već slavio 2005. i 2010. godine, a ovo mu je 55. naslov ukupno u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo