Play ponuda

VRATILA SE SEKSI RUSKINJA: / Marija Šarapova nakon 15 mjeseci u velikom stilu došla do pobjede

Image
Foto: AFP, THOMAS KIENZLE

Nekadašnja najbolja svjetska tenisačica Marija Šarapova u velikom se stilu vratila nakon 15 mjeseci izbivanja uslijed suspenzije zbog korištenja dopinga.

26.4.2017.
21:15
AFP, THOMAS KIENZLE
Play ponuda

U prvom kolu WTA turnira u Stuttgartu Šarapova je pobijedila Talijanku Robertu Vinci sa 7-5, 6-3. Ruskinja se mučila na početku meča, pokreti su joj bili usporeni, ali to je i bilo za očekivati. No, ubrzo je pronašla svoj ubojiti servis i otvorila si put prema pobjedi.

Prosvjedi tenisačica

Šarapova se vratila tenisu poslije 15 mjeseci suspenzije zbog korištenja meldonija, zabranjene suspstance od početka 2016. godine. Priznala je da je uzimala meldonij godinama, ali iz zdravstvenih razloga, te da nije znala da je zabranjen od početka prošle godine. Šarapova je najprije suspendirana na dvije godine, ali joj je Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio kaznu za devet mjeseci.

Ruskinja je dobila posebnu pozivnicu organizatora turnira u Stuttgartu gdje je osvojila naslov 2012., 2013. i 2014. godine. Mnoge tenisačice to nisu najbolje prihvatile, smatrajući da sportašica koja je bila kažnjena zbog dopinga ne bi smjela dobivati pozivnice.

'Kao na početku karijere'

"Ovo je najljepši osjećaj na svijetu. Ovaj trenutak sam čekala mjesecima, osjećala sam se kao na početku karijere", kazala je 30-godišnja Ruskinja.

Šarapova će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Jekaterine Makarove koja je na startu turnira izbacila Poljakinju Agnieszku Radwansku.

Play ponuda
Play ponuda