SVJETSKI PRVACI VRATILI SE U HRVATSKU: / Ludnica u centru Zagreba, tenisači zapjevali s navijačima, Krajan briljirao: 'Ja sem Varaždinec...'

Image
Foto: Pixell

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman letom iz Pariza u 14.30 sati, ali ne na novi, već na stari terminal.

26.11.2018.
15:38
Pixell
VOYO logo

Svega nekoliko mjeseci nakon nezaboravnog dočeka 'Vatrenih', nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na središnjem zagrebačkom trgu je održan i doček hrvatskoj teniskoj reprezentaciji koja je drugi put u povijesti postala pobjednik Davis Cupa. Hrvatski tenisači osvojili su najstarije sportsko momčadsko natjecanje nakon što su proteklog vikenda u Lilleu pobijedili Francusku sa 3-1.

Bila je to povijesna pobjeda hrvatskih tenisača jer se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, potkraj studenoga. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski tenisači posljednji 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OSVAJAČI DAVIS CUPA PROSLAVILI NASLOV NA TRGU: Pogledajte kako su navijači okupirali centar Zagreba i dočekali heroje

Image

OSVAJAČI DAVIS CUPA PROSLAVILI NASLOV NA TRGU: Pogledajte kako su navijači okupirali centar Zagreba i dočekali heroje

Prije 13 godina Hrvatskoj su Davis Cup donijeli MarioAnčić i IvanLjubičić, a vodio ih je legendarni NikolaPilić. Tada smo u Bratislavi srušili Slovačku. Ovoga puta reprezentaciju su predvodili Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana. No, moramo spomenuti i ostatak reprezentacije- Ivana Dodiga, Matu Pavića i Franka Škugora, ali i Viktora Galovića i Nikolu Mektića koji su dali svoj obol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić prvi izašao

Hrvatska reprezentacija je stigla u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman letom iz Pariza u 14.30 sati, ali ne na novi, već na stari terminal. Dočekao ih je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih, a prvi su iz zrakoplova izašli izbornik Krajan, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, te Čilić noseći hrvatsku zastavu i mali pokal pobjednika Davis Cupa. Hrvatska reprezentacija je odmah posebnim autobusom krenula prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je održana središnja proslava.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje svjetskih prvaka počelo je još jučer na stadionu Pierre-Mauroy, a potom se nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici hrvatske udruge Lille. Slavlje je trajalo sve do jutra, fešta se nastavila u zrakoplovu, pjevalo se i u autobusu, a vrhunac je bio na glavnom zagrebačkom trgu na kojem se okupilo nekoliko tisuća oduševljenih navijača. Čak se i vrijeme smilovalo. Naime, u Zagrebu je protekla dva dana padala kiša, a prestala je baš na vrijeme kako ne bi pokvarila proslavu svjetskih teniskih prvaka.

Zapjevali s navijačima

Pjesmom "Igraj moja Hrvatska" tenisače su dočekali Zaprešić boysi, a potom su hrvatski reprezentativci jedan po jedan dolazili na pozornicu, a s najviše ovacija popraćen je dolazak prvog hrvatskog reketa MarinaČilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Bonjour, Zagreb," viknuo je Čilić sa smiješkom, te nastavio: "Ovo je strašno, ovo je kao iz snova. Hvala vam svima. Pokazali smo svima da smo najbolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon hrvatske himne, zapjevali su i tenisači, a Borna Ćorić je poveo pjesmu "Bježite ljudi, bježite iz grada...".

Izbornik Krajan se također okušao kao pjevač. Zapjevao je "Ja sem Varaždinec, Varaždinec, domovine sin."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek sada vidim koliko je ovo veliki rezultat, postali smo svjetski prvaci," dodao je Krajan.

I Šibenčanin FrankoŠkugor dohvatio je mikrofon, a onda se Trgom zaorila jedna dalmatinska: "Dalmacijo, moja ružo procvala," zapjevao je Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Pavić je dodatno zapalio atmosferu zapjevavši 'Daj Francuze, da se igramo', a za sjajnu atmosferu pobrinuo se i Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta s pjesmom 'Mojoj majci'.

Vrhunac dočeka

Vrhunac je nastao kada su tenisači zajedno sa Zaprešić boysima zapjevali "Neopisivo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik MilanBandić se zahvalio reprezentativcima poručivši kako su 'vratili Francuzima za ono u Moskvi'.

Nakon dočeka na Trgu bana Jelačića hrvatska Davis Cup reprezentacija odlazi na Pantovčak gdje će biti organizirano primanje u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja ih je proteklih dana bodrila u Lilleu. Predsjednica će pritom igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije uručiti odlikovanja Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske te osvajanja Davis kupa, Predsjednica Republike uručit će odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije", poručili su s Pantovčaka.

UŽIVO:

15:39 - Doček na Trgu je završen. Uskoro idu na Pantovčak gdje će ih primiti predsjenica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:36 - Zaprešić Boysi otpjevali su s tenisačima navijački hit 'Neopisivo'.

15:31 - Poslije tenisača na scenu je stupilo Prljavo kazalište s pjesmom 'Ruža Hrvatska'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:27 - Mektić je zapjevao 'Dalmacijo, moja ružo procvala....', a Pavić 'Daj Francuze, da se igramo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:25 - Ivan Dodik predvodio je navijače pjesmom 'Zovi, samo zovi'.

15.24 - Lovro Zovko je otkrio kako igrači izlaze iz svlačionice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupe ruke nakon povika 'Ajmooo...' i onda naprave prepoznatljivi huk.

15:23 - Izbornik Krajan zapjevao je pak 'Ja sem Varaždinec, Varaždinec, domovine sin...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševili ste nas, tek sada vidim koliko je ovo veliki rezultat. Hvala svima", rekao je.

15:22 - Borna Ćorić drugi je stao pred navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O ljudi moji, hvala što se došli u ovako velikom broju", počeo je te je zapjevao "Bježite ljudi, bježite iz grada", a podržali su ga navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:19 - Navijačima se obratio MarinČilić.

"Hvala svima na ovakvom dočeku. Ovo je strašno. Biti svjetski prvak i biti ovako dočekan. Ovo je kao u snovima. Hvala na podršci. Svima od srca hvala. Presretni smo što smo svjetski prvaci. Pokazali smo da smo najbolji", poručio je. Potom je intinorana himna.

15:17 - Uz ovacije okupljenih tenisači su se popeli na binu.

15:10 - Autobus s tenisačima stigao je na Trg. Dočekali su ih oduševljeni navijači i voditelj programa Mirko Fodor, uz pjesmu Zaprešić boysa.

15:04 - Pogled na Trg iz ruku HRT-ovog Vikija Ivanovića.

14:47 - U autobusu vlada odlična atmosfera. Tenisači pjevaju 'Večeras je naša fešta", "Bježite ljudi, bježite iz grada"....

14:37 - Tenisači su izašli iz zrakoplova. Čilić je podigao trofej u zrak. Nakon toga uslijedilo je zajedničko fotografiranje s trofejom, a potom su se svi ukrcali u autobus kojim će putovati do centra Zagreba. Na autobusu kojim dolaze na Trg piše "Čestitamo svjetskim prvacima".

Image
Image

Sanjin Strukic/PIXSELL

14:25 - Zrakoplov s prvacima sletio je u zagrebačku zračnu luku.

Image
Image

14.20 - Trg je trenutačno prilično prazan, ali je dobra vijest da nema kiše.

14:13 - Čeka se dolazak tenisača.

13.55 - Kako javlja HRT, promijenjeno je mjesto slijetanja. Davis Cup reprezentacije će sletjeti na stari terminal, a vrlo brzo nakon dolaska autobusom će krenuti prema Trgu gdje od 14 sati traje program. Navijači će na videozidu moći pratiti izlazak tenisača iz zrakoplova, ukrcaj u autobus, a potom javljanje uživo iz autobusa.

Također, stigla je obavijest navijačima da u zračnoj luci neće moći pozdraviti tenisače.

Promjene u prometu

13:49 - Zet je objavio da su moguće promjene u prometu.

"Ovisno o broju navijača u užem gradskom središtu, iz sigurnosnih razloga moguća su preusmjeravanja tramvajskog prometa. Stručne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost".

13:33 - Na dočeku će nastupiti Zaprešić boysi i Prljavokazalište, a program će voditi MirkoFodor.

Ruta

13:32 - Kako javlja Gol.hr, ovo je ruta kojom će se tenisači kretati:

MZL dr. Franjo Tuđman – prilazna cesta MZL – Državna cesta D30 – čvor Kosnica – Domovinski most – Radnička cesta – Heinzelova – Zvonimirova – Trg žrtava fašizma – Račkoga – Trg hrvatskih velikana – zatim kroz Jurišićevu do središnjice slavlja na Trgu bana Josipa Jelačića.

13:04 - Glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza IgorRajković kazao je za Tportal kako dio ekipe kasni na putu iz Lillea prema Parizu pa se može pretpostaviti kako će osvajači Davis Cupa sletjeti u Zagreb nešto kasnije od planiranog.

Problemi u putu

Rajković je rekao kako bi trebali poletjeti iz Pariza u 12.30, no kako će najvjerojatnije kasniti jer dio ekipe iz Lillea već kasni u transferu prema Parizu. Letjet će zrakoplovom Croatia Airlinesa koji se u Zagrebu očekuje u 14.20.

12:10 - Predsjednica KolindaGrabar-Kitarović uručit će oko 17.30 sati na Pantovčaku odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Odlikovanje na Pantovčaku

"Za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske te osvajanja Davis kupa, Predsjednica Republike uručit će odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije ", poručeno je u ponedjeljak s Pantovčaka.

11.45 - Stigao je i zanimljiv video prije polaska tenisača za Zagreb, pogledajte ga ovdje.

10:32 - HTS je objavio da je reprezentacija otputovala iz Lillea prema Parizu, gdje ih čeka avion za Zagreb koji bi u zagrebačku zračnu luku trebao stići u 14.30 sati.

Svečani doček igrača i članova stručnog stožera hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije, koja je ovog vikenda u francuskom Lilleu drugi put osvojila najstariji i najcjenjeniji svjetski teniski pehar, bit će organiziran u ponedjeljak, 26. studenoga, u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Drugi naslov

Prema najavama iz ureda gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, dolazak tenisača s "velikim trofejom" očekuje se na glavnom zagrebačkom trgu nakon 15 sati.

To će biti idealna prigoda svim ljubitelja sporta, posebno tenisa, da pozdrave osvajače jednog od najcjenjenijih sportskih trofeja, ali i da nakon veličanstvenog dočeka nogometne reprezentacije poslije osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ponovno ispune Trg i odaju priznanje tenisačima koji nakon 2005. godine drugi put donose Davisov pokal u Hrvatsku.

Hrvatska je pobjednik Davis Cupa nakon što je u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1. Odlučujući, treći bod hrvatskoj vrsti donio je u nedjelju Marin Čilić pobijedivši Lucasa Pouillea sa 7-6 (3), 6-3, 6-3.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo