UŽIVAJTE, SKAČITE, PLAČITE: / Prošlo je 15 godina od Ivaniševićeve pobjede u Wimbledonu, prisjetite se kako je to izgledalo

Image
Foto: Screenshot
9.7.2016.
11:22
Screenshot
VOYO logo

Nitko tnikada prije njega nije uspio s pozivnicom doći na turnir i osvojiti ga.

Goran Ivanišević bio je dosta frustriran prošle srijede kada je gledao kako Marin Čilić, čiji je trener posljednjih nekoliko sezona, gubi od Rogera Federera četvrfinalni meč Wimbledona. Imao je Čilić sve u svojim rukama, ali je izgubio. Možda se Ivaniševiću u trenutku dok je Čilić držao u šaci velikog Federera vraćao film od prije točno 15 godina kada je u meču za pamćenje u pet setova svladao Australca Patricka Raftera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanišević je osvojio prvi set, no u drugom je Australac izjednačio. U trećem je setu Ivanišević održao svoj servis, a u šestom je gemu napravio break. Samo jedan set ga je dijelio od osvajanja Wimbledona, naslova za kojim je posebno žudio tijekom cijele karijere. U tri prethodna finala ((1992., 1994 i 1998.) bio je blizu, ali je gubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je počela drama. U šestom gemu četvrtog seta pri servisu suđen mu je prijestup, a zatim i aut. Ivanišević je izgubio servis. Ipak, u 15. gemu Ivanišević je uspio uzeti Rafteru servis, a nakon 4 meč lopte, u 16. gemu osvojio Wimbledon.

Konačni rezultat bio je 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Svijet je ostao u šoku. Igrač koji se nije uspio kvalificirati na glavni turnir, zbog svojih je prethodnih uspjeha dobio pozivnicu i na kraju slavio. Nitko to nikada prije njega nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene. Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći", izjavio je tada Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovu Splitu dočekalo ga je 150 tisuća ljudi.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo