Velikim preokretom Nadala došli do slavlja

Španjolska Davis Cup reprezentacija osvojila je naslov najbolje teniske momčadi svijeta.

4.12.2011.
20:27
VOYO logo

Teže od očekivanog Rafael Nadal donio je treći bod Španjolskoj protiv Argentine kojim je ujedno osvojila naslov pobjednika Davisova kupa. Nije sve krenulo tako bajno za drugog tenisača svijeta. Nakon što je osvojio prvi gem meča, Nadal je izgubio idućih sedam i našao se u zaostatku 6:1 i 1:0 uz servis Argentinca. Del Potro je nakon toga izgubio svoj servis, i tu je krenuo preokret Španjolca.

Rezultat je bio izjednačen sve do 4:4, a onda je Nadal krenuo u svoju seriju. Španjolac niže pet gemova i izjednačuje na 1:1 u setovima, te vodi 3:0. Do kraja seta drugi tenisač današnjice u potpunosti je nadigrao Del Potra i vratio mu istim rezultatom kao iz prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da je borbeni duh Del Potra slomljen kod rezultata 2:0 u četvrtom setu, međutim Argentinac je na krilima gromoglasnih navijača, koji su u velikom broju posjetili Sevillu, krenuo po re-break. Učinio je to za 2:2, a nakon 15-ak minuta servirao je kod 5:3 za set. Nadal vraća break, drži svoj servis i još jednom oduzima Argentinčev za vodstvo 6:5 uz početni udarac.

Ali, nije uspio zadržati razorne udarce Del Potra koji se vraća u susret i odvodi set u tie-break. Međutim, Argentinac se izgleda previše psihički istrošio na povratku u meč nakon zaostatka pa nije imao snage čak ni za uzeti poen. Nadal uzima tie-break rezultatom 7:0, a Španjolska slavi svoj peti naslov pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo