Novi veliki skandal u svijetu tenisa!

Talijanski tenisači Daniele Bracciali i Potito Starace suočeni su s optužbama za namještanje mečeva.

15.10.2014.
21:47
VOYO logo

U srpnju 2007. godine otkriven je razgovor putem Skypea između Braccialija i jednog knjigovođe koji je uhićen četiri godine kasnije, a kojim se ugovara namještanje meča u Newportu protiv Amerikanca Scovillea Jenkinsa. Isti je meč Jenkins kasnije dobio sa 6:2, 6:1.

Godine 2011. jedan je vlasnik kladionice uhvaćen kako govori da je Starace pristao prodati finale turnira u Casablanci. Kasnije je spomenuti čovjek uhićen, a Starace je finalni meč protiv Pabla Andujara izgubio sa 6:1, 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužioc iz Cremone koji je zadužen za slučaj Roberto Di Martino potvrdio je za Associated Press autentičnost razgovora. Zasad protiv Staracea i Braccialija nije službeno podignuta optužnica, a oni su sami odbili komentirati cijeli slučaj.

//www.youtube.com/embed/6I46WroQ0PM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija pod nazivom " Posljednja oklada" rezultirala je istragama više od stotine osoba u Italiji od sredine 2011. godine. Istraga obuhvaća nogomet, tenis, ali i druge sportove.

Danas 36-godišnji Bracciali je specijalist za igru parova, dok je tri godine mlađi Starace trenutno 150. igrač u pojedinačnoj konkurenciji na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staracea hrvatski ljubitelji tenisa pamte najviše po plasmanu u finale ATP turnira u Umagu iz 2010. godine u kojem je poražen od Juana Carlosa Ferrera sa 6:4, 6:4. Podsjećamo, i Bracciali i Starace kažnjeni su sezone 2007/08 suspenzijom dugom šest do devet tjedana zbog klađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo