Preokret Bertens / Vekić izgubila u finalu Sankt Peterburga: Prokockala set-loptu na 5:2 u prvom setu

Image
Foto: AP images

Sve je izgledao odlično, no vodstvo u prvom setu i servis nisu joj bili dovoljni da povede 1:0 u setovima

3.2.2019.
16:25
AP images
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je u finalu dosta jakog WTA turnira u Sankt Peterburgu. Bolja od nje s 2:0 u setovima bila je osma igračica svijeta, Nizozemka Kiki Bertens

Donna je sjajno ušla u finalni meč. Bolje, zapravo, nije ni mogla. Odmah je u prvom gemu uzela Betens servis, svoj je zadržala sve do sedmog seta kad je ponovo napravila break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je izgledao odlično, no vodstvo 5:2 u prvom setu i servis nisu joj bili dovoljni da povede 1:0 u setovima. Kiki Bertens osvojila je četiri gema zaredom pri čemu je napravila dva breaka te se uspjela izboriti za tie-break u kojem je na kraju uvjerljivo (7:2) uzela prvi set.

Treći gem drugog seta bio je ključan za Bertens. Nizozemka je bez izgubljenog poena oduzela Donni servis Donna je uspjela napraviti jedan break, a tračak nade u posljednjem, 10. gemu bila je provjera jedne lopte za koju su suci rekli da je bila preduga. Pri vodstvu Bertens 40:0 Donna je uspjela izboriti tie-break pri rezultatu 5:4 u gemovima, no Nizozemkin posljednji udarac odsjeo je na vrhu mrežice i tako nesretno za Donnu okončao meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije osvojila turnir, Donna Vekić odigrala je vrhunski tenis i čeka ju skok za nekoliko mjesta na WTA ljestvici.

WTA St. Peterburg, finale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić - Kiki Bertens 6:7, 4:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo