MAHUT I HERBERT SLAVILI U DRAMATIČNOM MEČU PAROVA! Pavić i Dodig hrabro pali nakon više od tri i pol sata igre: / Francuzi preživjeli

Image
Foto: AFP

Na 'Stade Pierre Mauroyju' hrvatska Davis Cup reprezentacija u igri parova s Dodigom i Pavićem nije uspijela osvojiti taj jedan bod i uzeti Davis Cup trofej. Sad je rezultat 2-1 za Hrvatsku

24.11.2018.
17:48
AFP
VOYO logo

FINALE DAVIS CUPA, PAROVI

Stade Pierre Mauroy, Lille, Francuska

Podloga: Zemljana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA - HRVATSKA 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (7-3)


Pobjednika posljednjeg izdanja Davis Cupa u formatu koji odlazi u povijest doznat ćemo u nedjelju, nakon što su u subotnjem meču parova odigranom u Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut opravdali status najjače karike francuske reprezentacije te svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3) za tri sata i 38 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u trećem pokušaju ostali bez zajedničke pobjede u Davis Cupu

Dodig i Pavić su tako i u trećem pokušaju ostali bez zajedničke pobjede u Davis Cupu, čemu su pridonijele neiskorištene prilike u prvom i drugom setu. Naš je par bolje započeo meč i u četvrtom meču imao 'break-loptu', ali je Mahut odlično odservirao. U sedmom gemu, na Dodigovom servisu, naš par nije iskoristio 40-15 i još jednu prednost te su Francuzi nakon više od pet sati igre u ovom finalu došli do prvog 'breaka' u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan je scenarij bio u drugom setu. Hrvatski par imao je priliku za 'break' pri vodstvu 4-3, ali se Herbert spasio volejem. U devetom gemu Francuzi su ponovno slomili Dodigov servis i potvrdili 'break' za vodstvo 2-0 i setovima.

Na početku trećeg seta i Mate Pavić izgubio servis

Kad je na početku trećeg seta i Mate Pavić izgubio servis, činilo se da za naš par povratka više nema. No, uslijedio je veliki preokret nakon što je Ivan Dodig spasio četiri 'break-lopte' u gemu koji je potrajao 12 minuta i spriječio Francuze da povedu sa 3-0. Herbert i Mahut su vodili 3-1 kad je uslijedilo buđenje hrvatskog para, koji je nizom od pet gemova odveo meč u četvrti set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu Dodig i Pavić su propustili tri prilike za 'break' u prvom gemu. Francuzi su do desetog gema osvojili svega tri poena protiv servisa hrvatskih tenisača, da bi sjajnim reternima došli do 0-40 i tri meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uz sav pritisak s tribina, Mate Pavić s četiri uzastopna poena servisima spasio sve tri meč-lopte i sjajnim volejem donio izjednačenje na 5-5. Nažalost, kad su u 'tie-breaku' došli do četvrte meč-lopte, Francuzi su dovršili posao i ostali u igri za obranu naslova.

Marin Čilić na Jeremyja Chardyja

Nedjeljni program pojedinačnih mečeva započinje u 13 sati, a u prvom dvoboju će Marin Čilić prema nominaciji za suparnika imati Jeremyja Chardyja. No, prema onome što je Chardy pokazao protiv Borne Ćorića u petak, za očekivati je da će Yannick Noah dati priliku svom prvom igraču Lucasu Pouilleu da odvede finale do petog, odlučujućeg meča u kojem bi se Borni Ćoriću trebao suprotstaviti Jo-Wilfried Tsonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjoj 118-godišnjoj povijesti Davis Cupa, reprezentacija koja je prvog dana izgubila oba pojedinačna meča samo je jednom uspjela nanizati tri pobjede i doći do naslova. Bili su to tenisači Australije, koji su 1939. godine okrenuli meč protiv reprezentacije SAD-a na gostovanju u Haverfordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FRANCUSKA - HRVATSKA 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeremy Chardy - Borna Ćorić 2-6, 5-7, 4-6

Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilić 3-6, 5-7, 4-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut - Ivan Dodig / Mate Pavić 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

TIE BREAK: 7-3 za Francusku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6-6 - Idemo u tie-break! Drama u Lilleu je dosegla vrhunac, a dvorana će eruptirati od navijanja. Mate Pavić i Ivan Dodig uhvatili su trenutak i ulaze puni elana u tie-break, mogu naši dečki uzeti ovaj set i poravnati na 2-2 u meču parova.

5-5 - Nevjerojatan gem, imali su Francuzi četiri meč lopte, vodili 0-40, ali su na kraju Dodig i Pavić frenetičnom igrom, bacanjem na glavu, za svakim poenom, okrenuli situaciju u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-4 -Tenisače Yannicka Noaha još samo gem dijeli od prvog boda u finalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-4 - Siguran je na svom servisu naš par.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3 - Mahut i Herbert vraćaju prednost u meču i brane servis.

3-3 - U četvrtom setu možemo slobodno reći kako u meču imamo dva raspoložena tenisača i možemo preokrenuti susret. Mate Pavić je dobro servirao, a Francuzima nisu pomogli ni reterni Herberta jer je Pavić imao odgovor na apsolutno sve francuske pokušaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 - Igra Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta bila je na nivou u gemu u kojem su Francuzi servirali. Ponovno prednost domaćinu.

2-2 - Ivan Dodig bio je nepogrešiv na svom servisu. Lakoćom je osvojio gem i Hrvatska igra u dobrom rihttps://twitter.com/DavisCup/status/1066363174000238593tmu. Samo neka nastavi u istom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

2-1 - Francuska je obranila svoj servis.

1-1 - Ekspresno naši osvajaju svoj servis-gem i pritisak opet stavljaju na leđa Francuza koji su sad na servisu. Ajmo sad ponovno napasti servis.

Image
NAJLJEPŠI POEN DOSADAŠNJEG TIJEKA MEČA: /

Pogledajte hrvatsku genijalnost usred Lillea

Image
NAJLJEPŠI POEN DOSADAŠNJEG TIJEKA MEČA: /

Pogledajte hrvatsku genijalnost usred Lillea

1-0 - Opet infarktan gem na početku četvrtog seta, Dodig i Pavić igraju odlično, blizu su preokretu... Imali smo tri break lopte, ali nismo mogli do novog breaka koji bi dotukao Tricolore. Gledali smo gem koji je trajao 13 minuta sa šest izjednačenja, publika je bila na nogama, ali su Mahut i Herbert ponovno pronašli put da se izvuku iz gotovo bezizlazne situacije na radost više od 26 000 navijača.

ČETVRTI SET:

3-6 - UZELI SMO TREĆI STE I SMANJILI NA 2-1: Tako se igra, to je taj tenis kojeg želimo gledati u ovom meču. Kako se samo bore naši lavovi! Ovo je fenomenalno što gledamo u Lilleu Novi break za naše, ovaj put na servisu danas nepogrešivog Nicolasa Mahuta.

Sjajno je reternirao Pavić, a Dodig je na mreži iskoristio svaku grešku Francuza. Imali smo tri break lopte i bilo je pitanje vremena kad će ovaj gem, a onda i set pripasti nama. Prvo smo uzeli njihov servis, a nakon toga smo ga kod 5-3 potvrdili na način da smo ih opet breaknuli. Ma bravo majstori!

BREAK ZA DODIGA I PAVIĆA 3-3: AJMOOOO, Vraćamo se. Hrvatska je još u setu i ne predaje se! Dvije vezane break lopte Hrvatska nije mogla propustiti.

2-3 - Osvajaju naši svoj servis-gem. Solidno je servirao Mate Pavić, a sada treba napasti servis Francuza.

2-1 - Prekinuli smo francusku dominaciju u obliku pet uzastopnih dobivenih gemova. Bio je ovo dug gem, "borba za goli život"...

2-0 - Padamo, tonemo sve dublje. Moramo se probuditi.

1-0 - Odmah je započelo breakom Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta. Ovo sad nije dobro, tonemo sve dublje.

TREĆI SET:

Naši su otišli u svlačionicu kako bi se pribrali za nastavak meča. Izbornik Željko Krajan pokušat će smiriti Matu Pavića i Ivana Dodiga koji mogu i znaju ovaj meč preokrenuti u svoju korist.

6-4 - FRANCUZI UZIMAJU I DRUGI SET: Samo set ih dijeli od prvog boda u finalu Davis Cupa. Naši nemaju odgovora na vrlo dobru igraju eminentnog i jakog francuskog para koji je i u ovom susretu opravdao reputaciju ponajboljeg svjetskog teniskog para. Naši su kao i u prvom setu imali break loptu, ali je nisu iskoristili dok Herbert i Mahut svoju jesu i tu je u drugom setu priči bio kraj. Slično kao i u prvom, uz dodatak da su u drugom ipak naši igrali bolje nego u uvodnom setu meča.

5-4 - Francuzi dolaze do breaka u najgorem trenutku. Neće, pa neće... Nicolas Mahut će servirati za drugi set čime će Francuzi doći na prag prvog boda u finalu Davis Cupa. O tome je Patrik Ćavar u razgovoru za Net.hr govorio. Uzmu parove i evo problema, pritisak je trećeg dana.

3-4 -Naši su i dalje u igri za osvajanje drugog seta. Mate Pavić danas igra vrlo dobro i mogao bi biti važna karika u stizanju Francuza. Dodig se još zagrijava, ali ne sumnjamo u njega.

3-3 - Mate Pavić je izvukao tri fenomenalna forhenda za 40-40, ali su Francuzi ponovno bili nepogriješivi, te su osvojili svoj servis-gem.

2- 3 - Servirao je Ivan Dodig i ponovno je to odradio na vrlo kvalitetan način. Francuzi su osvojili samo jedan poen. Idemo dalje, moramo imati strpljenja.

2-2 - Pierre-Hughes Herbert servira također nepogrešivo.

1-2 - Dodig i Pavić lako uzimaju gem. To je dobro za samopouzdanje u napadu na servis Francuza koji slijedi. Ajmo...

1-1 - Nevjerojatno dobro servira Nicolas Mahut. Francuzi su jaki an servisu.

0-1 - Hrvati su dominantno otvorili drugi set te su bez ikakvih problema osvojili gem na svom servisu.

DRUGI SET:

6-4 - Francuzi uzeli prvi set.

5-3 - Herbert i Mahut igraju sjajno i stižu do 5-3 vodstva. Sad voda ide na njihov mlin, oni su ti koji dominiraju, imaju prednost, na našim tenisačima je pritisak. Nicolas Mahut je odservirao sjajno te je svoju momčad doveo na korak do osvajanja prvog seta.

BREAK ZA HERBERTA I MAHUTA 3-4: Francuzi su na servis Ivana Dodiga sjajno reternirali te su u dva navrata došli na 40-40. U tom trenutku dvorana se digla, počelo je navijanje koje se brzo smirilo. Naši nisu izdržali taj pritisak te su Francuzi stigli do prve break lopte koju su nakon duže izmjene odmah i iskoristili. Mahut i Herbert vode 4-3. To je taj par, upravo zbog toga su jedni od najboljih parova svijeta.

3-3 - Izjednačuju Francuzi na 3-3- Na redu je Dodig.

2-3 - Servirao je Mate Pavić i to je opet odradio vrlo dobro i sigurno. Francuzi nisu imali odgovora na igru Dodiga i Pavića, brzo smo uzeli gem.

Image
Image

France's Pierre-Hugues Herbert waves ahead of the doubles rubber for the Davis Cup final tennis match between France and Croatia at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve-d'Ascq, northern France, on November 24, 2018. (Photo by PHILIPPE HUGUEN / AFP)

2-2 - Blizu, jako blizu bili su Dodig i Pavić u četvrtoj igri prvog seta. Imali 40-30, ali Francuzi su se vratili. Mahut se stabilizirao na svom servisu, te su Francuzi nakon prednosti stigli do 2-2. Odigrali smo dva solidna gema na servisu Francuza, pritiskali, pokazali da želimo break. To je optimistično za našu igru.

1-2 - Ivan Dodig sjajnim servisom na 40-30 donosi drugi gem Hrvatskoj. Pritiskali su Francuzi, ali više od toga nisu mogli.

1-1 - Fantastična atmosfera, puna dvorana, preko 26 000 ljudi bodri Francuze. Dodig i Pavić pritisnuli su Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, došli na 30-30, ali nisu uspijeli šokirati Lille. Servirao je Pierre-Hugues Herbert i odradio je to vrlo mirno i sigurno.

Image
Image

0-1: Dodig i Pavić uzeli su prvi gem na svoj servis. Poveli su 40-00, da bi Francuzi došli na 40-30, ali sigurnom realizacijom obranili su se naši tenisači dva vezana poena Francuza.

Počeo meč parova. između Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta protiv naših Ivana Dodiga i Mate Pavića. Ajmooo dečki, ostvarite nas nove. Hoćemo "salate!"

PRVI SET:

13.57 - Ono što smo i priželkivali, događa se. Nakon prvog dana imamo 2-0 i samo nas bod dijeli od najvećeg momčadskog trofeja u teniskom svijetu. Na redu je predstavljanje igrača.

Image
Image
Image
Image

Sjećanja na poraz od Francuske u finalu SP-a i radost koja je usljedila, koja nas je pratila i u kojoj smo uživali na vrijeme "ruske bajke" Vatrenih još uvijek ne blijede, nit će ikad... Ponosno i malo i teško bilo je gledati kako su se stvari odvijale na "Lužnjikiju".

Stvara se sportsko rivalstvo

I hrvatski i francuski mediji prepoznali su sličnost onog i ovog finala dviju sportskih zemalja, čiji sportski susreti, učestali posljednjih godina, prerastaju u prava rivalstva. Pa su tako i izbornik Francuske Didier Deschamps i igrači, kako su javljali francuski mediji, slali poruke podrške.

Ista stvar dogodila se i kod nas. Ruska bajka prebacila se u Lille na teniski teren. Doduše, nogometnog zdanja, ali Čilić, Ćorić, izbornik Krajan i ostalo društvo, da se navedeni ne uvrijede redosljedom, pišu nevjerojatnu priču hrvatskog i svjetskog tenisa, poput naših nevjerojatnih Vatrenih.

Nezapamćeno nadmoćni nastup

Nezapamćeno nadmoćnim nastupom gostujuće momčadi, kad su u pitanju finala Davis Cupa, Borna Ćorić i Marin Čilić su na "crni petak" u Lilleu zavili Francusku u crno i doveli Hrvatsku na jedan korak od drugog trijumfa u posljednjem izdanju natjecanja u ovom formatu koji nakon 118 godina odlazi u povijest. Ukoliko danas Dodig i Pavić pobijede Herberta i Mahuta, favorite u ovom meču, zatvaraju jednu tenisku epohu sa svojim imenom.

Image
Image

Francuzi na koljenima

Francuski mediji javljaju kako je njihova Davis Cup momčad na koljenima, Tsonga je u meču protiv Čilića padao u očaj. Marin mu je briljantnom igrom srušio, urušio sav onaj mukotrpan trud u posljednjih dva mjeseca, koliko je uložio u pripremu za finale protiv Hrvatske. Nogometaši sigurno žele da ih osvetimo. Potrudit ćemo se - sa smijehom je okršaj na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu najavio izbornik teniske reprezentacije Željko Krajan.

Srebrni Vatreni nabrijani na zbivanja u Francuskoj

Naši nogometaši itekako su nabrijani na zbivanja u Francuskoj. Ivan Perišić u domu u Milanu pratio je jučerašnje finale pred televizijom i navijao za naše tenisače na putu prema vječnosti. Isto je pred malim ekranom učinila i donedavna "jedinica" reprezentacije Danijel Subašić, kao i bek Josip Pivarić. Ćorluka se također našpanjao, sve je zamirisalo na Rusiju. Nadamo se kako ćemo se veseliti i nakon današnjeg sudara parova. Kako će ostati u ovom raspoloženju. Ajmo dečki, odvedite nas prema slavi!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo