[VIDEO] HRVATSKA DAVIS CUP REPREZENTACIJA NA KORAK OD POLUFINALA! / Ivan i Nikola donijeli su nam i drugi bod

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u subotu je došla do drugog boda u četvrtfinalu protiv žilavog Kazahstana

7.4.2018.
18:09
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - KAZAHSTAN 6-7, 6-4, 6-4, 6-2


Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig - Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Kabibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to deveta uzastopna pobjeda hrvatskih parova u dvobojima Davis cupa, sedma u nizu u kojoj je sudjelovao Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić i u svom trećem nastupu još bez poraza u paru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalisti za parove Dodig i Mektić su po prvi puta igrali zajedno i to je umnogome bio razlog gubitka prvoga seta, ali su se naši tenisači u nastavku posložili i slavili protiv uigranijeg, ali po plasmanima na ATP ljestvici puno slabijeg kazahstanskog para te odveli Hrvatsku na korak do polufinala.

Kazahstanci bolje otvorili meč

Kazahstanci su bolje započeli dvoboj parova i već u prvom gemu Dodig je izgubio servis. Hrvatski par je uzvratio u četvrtom gemu za poravnanje 2-2, da bi već u sljedećem Dodig ponovno izgubio svoj početni udarac. Zahvaljujući ponajprije odličnoj igri Mektića u sljedećem gemu je nadoknađen zaostatak, da bi u "tie-breaku" Kazahstanci posve dominirali i uzeli prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra hrvatskog para bitno se popravila u nastavku, nakon malo sporijeg početka "probudio" se i Dodig, pa je u sljedeća dva seta hrvatski par nije niti jednom izgubio servis, te je preokrenuo na 2-1 u setovima. I drugi i treći set su Dodig i Mektić dobili sa po 6-4, u oba seta im je bio dovoljan samo po jedan "break" i oba puta se to dogodilo kod rezultata 1-1 u gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Kukuškin igraju prvi u nedjelju

I u treći set je naš par ušao s "breakom", opet u trećem gemu, a potvrdili su ga novim oduzimanjem servisa u za 4-1 nakon čega Kazahstanci nisu imali snage za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u 14 sati prvi će na teren Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a potom sijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2-0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ČETVRTI SET:

Hrvatska je moćno odigrala četvrti set i slavila s 6-2 za drugi bod u četvrtfinalu.

  • TREĆI SET

6-4 ZA HRVATSKU: Vodimo 2-1 u setovima! Jedan break bio je dovoljan i u ovom setu da bismo stekli prednost. Nikola Mektić bez problema je odservirao za vodstvo. Hrvatska je na korak od drugog boda u ovom četvrtfinalu, samo treba i dalje igrati strpljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-1: Ivan i Nikola breaknuli su Khabibulina i Nedovjecova. Meč polako ide u smjeru očekivanja. Sjajnim potezima prvenstveno Ivana Dodiga poveli smo u trećem setu. Kazahstanci sve teže pariraju našim tenisačima, kvaliteta hrvatske Davis Cup reprezentacije malo, pomalo dolazi do izražaja.

0-1: Kazahstan je obranio svoj prvi servis u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • DRUGI SET:

6-4, HRVATSKA UZIMA DRUGI SET I IZJEDNAČAVA NA 1-1: Izgledalo je to u drugom setu bolje, naši tenisači bili su puno agresivniji na osnovnoj crti, sigurniji na servisu i rezultat je vidljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2: Ako sad nismo dobili infarkt, nećemo nikad! Naime, svjedočili smo pravoj drami u petom gemu drugog seta. Imali su Dodig i Mektić u nekoliko navrata priliku uzeti break, ali u daleko najdužem gemu kazahstanski par izvlači nekoliko teških lopti i u konačnici stiže na 3-2. Ovaj gem trajao je nevjerojatnih 15 minuta, šteta što to nismo uzeli. Bio bi to veliki psihološki udarac za Khabibulina i Nedovjecova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-1 BREAK NAŠIH TENISAČA! Kazahstanci s dvije dvostruke pogreške poklanjaju našima svoj servis.

  • PRVI SET:

6-7 za Kazahstan, uzeli su gosti prvi set: Loša igra hrvatskog para dovela je Kazahstance u vodstvo. Khabibulin i Nedovjecov igraju inspirirano, dok se Dodig i Mektić još uvijek traže, u tie-breaku smo osvojili samo 2 poena, ovo nije dobro, moraju se naši ubrzati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3: Fenomenalna igra Hrvatske na servisu Ivana Dodiga. Sada smo došli do prednosti bez izgubljenog poena u gemu. To sad puno bolje izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-3: Igra se break za break. Dodig i Mektić stoje naprijed na reternu i to izgleda dobro, no igra na servisu zasad nije na razini i to će naš par morati popraviti.

2-3 BREAK KAZAHSTANA: Ekspresno nam vraćaju Kazahstanci. Čini se kako se nismo uozbiljili. Morat će Ivan i Nikola biti agresivniji, Khabibulin i Nedovyesov jako su nezgodni, lete terenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-2BREAK HRVATSKE: Nakon početne uspavanke, Ivan i Nikola hvataju priključak, vratili su izgubljen servis.

0-1 BREAK KAZAHSTAN: Khabibulin i Nedovyesov izašli su na teren nabrijani, pucaju energijom i odmah su šokirali Ivana i Nikolu. Iznenađujući break na početku meča napravili su Kazahstanci, koji su krenuli beskompromisno. Nadamo se da naši samo hvataju osjećaj za igru.

POČEO JE MEČ: Ivan Dodig otvara susret.

Veliki smo favoriti u ovom dvoboju, iako Ivan i Nikola nikad nisu igrali zajedno. Bod bi nam donio prednost 2-1, zbog čega bi se zasigurno lakše disalo u našem taboru. Iako, nema razloga za zabrinutost. Jučer nam je Marin Čilić donio prvi bod protiv Popka, a onda je Ćorić protiv Kukuškina izgubio u velikoj drami. No, jasno je kako Hrvatska ima bolje tenisače i vjerujemo u dobre vijesti iz Varaždina.

ĆORIĆ NITI SAM NE ZNA ŠTO SE DOGODILO: ‘Igrao sam stvarno dobro, imao dva breaka, a onda sam ostao bez šansi’

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo