USPJEH KARIJERE: / Hrvatski adut ostvario prvu pobjedu na ATP turnirima

Hrvatski tenisač Nikola Mektić ostvario je najveći uspjeh u karijeri, pobijedivši Uzbekistanca Denisa Istomina (ATP - 65.) sa 6:3, 6:4 u 1.

21.4.2015.
19:25
VOYO logo

Mektiću je ovo prva pobjeda u karijeri na ATP turnirima, nakon što je triput gubio u 1. kolu na PBZ Zagreb Indoorsu, gdje je triput dobivao pozivnicu za glavni turnir. Do nje je 289. tenisač svijeta stigao protiv favoriziranog Uzbekistanca nakon 84 minute igre, uz jedan break u prvom i dva u drugom setu u kojem je jedini put izgubio servis.

Mektić je do odlučujućeg breaka u prvom setu stigao u osmom gemu, a prethodno je spasio čak pet break-lopti suparnika: četiri pri rezultatu 1:1 i još jednu dva gema poslije. Povremeni hrvatski Davis Cup reprezentativac je u drugom setu stvorio zalihu od dva breaka (4:1), pa ga ni izgubljeni servis kod vodstva 5:2 nije omeo, već samo usporio na putu prema 2. kolu i dvoboju sa Španjolcem Danielom Gimeno-Traverom koji je u 1. kolu izbacio Srbina Viktora Troickog. Bit će to prvi dvoboj Mektića protiv 29-godišnjeg Španjolca koji je prije dva tjedna poražen u finalu ATP turnira u Casablanci od Slovaka Kližana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Gimeno-Traver će svoj meč 2. kola igrati u četvrtak, a u srijedu će jedan od trojice preostalih hrvatskih tenisača izboriti mjesto u četvrtfinalu. To će biti ili Ivo Karlović ili Borna Ćorić, a njihov je međusobni obračun na rasporedu kao treći na središnjem terenu od 11 sati po našem vremenu.

Priliku da se pridruži hrvatskom trojcu u 2. kolu imao je i Ivan Dodig, ali ga je u 1. kolu zaustavio Austrijanac Andreas Haider-Maurer koji je bio bolji sa 7:5, 0:6, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominikanski tenisač, 34-godišnji Victor Estrella Burgos, svladao je u 1. kolu ATP turnira u Barceloni Austrijanca Dominica Thiema sa 6:3, 7:6 (3) i bit će suparnik Marinu Čiliću u 2. kolu.

Čilić i Estrella Burgos nisu se dosada susretali, a 34-godišnji Dominikanac ove je godine na turniru u Quitu osvojio svoj prvi ATP naslov. Najbolji hrvatski tenisač bio je slobodan u 1. kolu. Dvoboj Čilića i Estrelle Burgosa na rasporedu je u srijedu s početkom u 11 sati. Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u 1. kolu WTA turnira u Stuttgartu od Ruskinje Marine Melnjikove sa 6:4, 6:2 za sat i 11 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u Stuttgartu uspješno prošla kvalifikacije, ali je odmah zapela u srazu s 26-godišnjom Meljnikovom, koja je 194. na WTA listi. Petra je u meču imala šest asova i 56 posto ubačaja prvog servisa, ali je na svoj drugi servis osvojila samo 30 posto poena, te pet puta izgubila početni udarac.

Dvadesetčetverogodišnja Dućanka je bila jedina hrvatska predstavnica na Porsche GP turniru u Stutgartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo