Upozorenje hrvatskom tenisaču: 'Nizak strop. Ivo, pazi glavu'

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je u 2. kolu ATP turnira u Dohi Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 7:6(3), 6:1 i po treći se put u karijeri probio do četvrtfinala u Kataru.

7.1.2015.
17:33
VOYO logo

Gruzijski kvalifikant Nikoloz Basilašvili, 171. na pojedinačnoj ATP ljestvici, pružio je snažan otpor 27. tenisaču svijeta Ivi Karloviću, pogotovo u prvom setu, ali nije uspio napraviti još jedno iznenađenje nakon pobjede nad Rusom Mihailom Južnijem u prvom kolu. Basilašvili je u prvom setu čak prvi stigao do breaka prednosti, poveo 3:1, ali je odmah u sljedećem gemu tu prednost izgubio.

Karlović je do kraja prvog seta izgubio samo dva poena servirajući, a uključujući i prva dva osvojena poena u drugom setu, hrvatski je tenisač nanizao 20 poena kad je bio na početnom udarcu. Meč je završio s 19 asova i bez ijedne dvostruke pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Break odluke u drugom setu Karlović je ostvario za vodstvo 3:1, kad mu je 22-godišnji Gruzijac darovao dva poena napravivši dvostruke pogreške. Imao je Karlović mogućnost napraviti i break za 5:1, ali je Basilašvili spasio 15-40. Karlović je još jednim sigurnim servis-gemom meč priveo kraju i nakon 82 minute po treći put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu turnira u Dohi, u svom osmom nastupu na Qatar Openu.

"Volim igrati ovdje. Odgovaraju mi uvjeti, a ljudi iz organizacije turnira dobro paze na mene", rekao je hrvatski tenisač u kratkom intervjuu na terenu nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je to doista, organizatori su pokazali i isticanjem natpisa na jednom od nižih ulaza u svlačionicu: "Nizak strop. Ivo, pazi glavu!"

"Pažljivi su. Hvala im na tome", sa smješkom je prokomentirao dobro raspoloženi Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodna dva puta najviši tenisač svijeta kad je bio u četvrtfinalu, 2010. i 2011. godine, Karlović je gubio od Nikojala Davidenka. Ruski tenisač je otišao u mirovinu, a Ivo je još uvijek ovdje i pobjeđuje 13 godina mlađe suparnike.

"Kad to vidim, nevjerojatno mi je da sam još ovdje", izjavio je Karlović koji će u četvrtfinalu zaigrati protiv najboljeg tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za plasman u četvrtfinale iskoristio je i drugi hrvatski predstavnik Ivan Dodig, koji je savladao Nijemca Michaela Berrera, iznenađujućeg pobjednika nad Rafaelom Nadalom u 1. kolu sa 7:6(1), 6:2. Bila je to repriza finala Zagreb Indoorsa 2011., kad je Dodig slavio i osvojio svoj jedini pojedinačni ATP naslov dosad. Sljedeći suparnik Međugorcu bit će Talijan Andreas Seppi.

Četvti tenisač svijeta i aktualni pobjednik Australian Opena , Švicarac Stan Wawrinka, u 2. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju je sa 6:1, 6:4 svladao je 18-godišnjeg hrvatskog Davis Cup reprezentativca Bornu Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka, dvostruki pobjednik turnira u indijskom Chennaiju, trebao je 71 minutu za pobjedu nad jednom od najvećih nada svjetskog tenisa. Švicarac je u prvom setu iskoristio sve prilike na servis 18-godišnjeg hrvatskog tenisača te izgubio samo četiri poena servirajući. No, u drugom setu je vođena žestoka borba, nakon što je Ćorić u prvom gemu spasio tri break-lopte.

Ćorić je nekoliko puta uspio i zaprijetiti servisu švicarskog tenisača u drugom setu, ali do break-lopte nije došao. Mješavinom odličnih Wawrinkinih poteza i laganih Ćorićevih pogrešaka, branitelj naslova u sedmom je gemu stigao do odlučujućeg breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač nije se predao, spasio je dvije meč-lopte u devetom, pa još dvije u desetom gemu, a na petu je njegov pasing za nekoliko centimetara bio predugačak što je Wawrinki donijelo prolaz u šesto četvrtfinale na ovom turniru na kojem mu je ovo sedmi nastup.

ATP Doha: IVO KARLOVIĆ (HRV / 7) - Nikoloz Basilašvili (Gru) 7-6 (3), 6-3 Novak Đoković (Srb / 1) - Sergij Stahovskij (Ukr) 6:2, 6:1 Dustin Brown (Njem) - Jan-Lennard Struff (Njem) 7-6 (9), 6-4 IVAN DODIG (Hrv) - Michael Berrer (Njem) 7:6(1), 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Chennai: David Goffin (Bel /4) - Ricardas Berankis (Lit) 6:0, 4:6, 7:6(1) Gilles Müller (Lux / 8) - Elias Ymer (Šve) 6:3, 6:4 Andreas Haider Maurer (Aut) - Jiri Vesely (Češ) 6:7(3), 6:4, 6:4 Stan Wawrinka (Švi / 1) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6:4, 6:1

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo