skandal u 'bijelom sportu' / Uhićena kriminalna grupa koja je namještala teniske mečeve, među njima 28 tenisača!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Istraga ovog slučaja je trajala od 2017. godine, a među uhićenim osobama je 28 profesionalnih tenisača

10.1.2019.
12:52
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Skandal u svijetu tenisa! Velika kriminalna grupa koja se bavila namještanjem tenisčkih mečeva razbijena je od strane Europola koji je u suradnji sa španjolskom Civilnom gardom uhitio ukupno 83 osobe. 

Istraga ovog slučaja je trajala od 2017. godine, a među uhićenim osobama je 28 profesionalnih tenisača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena skupina tereti se za namještanje mečeva na ITF i Challenger turnirima, odnosno nuđenje i davanje mita profesionalcima koji su u zamjenu za novac namještali svoje mečeve. 

Kako je Europol izvijestio na svojim stranicama, kriminalna grupa je s područja Armenije, a radili su tako što su prvo podmićivali tenisače da odigraju prema njihovim željama, a zatim su koristili identitete tisuća građana kako bi se okladili na unaprijed poznat ishod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, grupa je na svaki meč koji je bio dio namještaljke slala svoje članove kako bi svojom prisutnošću preplašili igrače i tako osigurali da se drže dogovora. 

U Španjolskoj je u sklopu istrage pretraženo 11 kuća, pronađeno je 167 tisuća eura, sačmarica, 50 elektronskih uređaja, kreditnih kartica, pet luksuznih vozila i dokumentacija koja je povezana sa slučajem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je nakon akcije zamrznula 42 bankovna računa osumnjičenih. Imena tenisača koji su sudjelovali u ovoj kriminalnoj radnji još uvijek su nepoznata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo