U ČILIĆEVOJ SJENI JEDAN JE HRVAT NAPROSTO - BRILJIRAO: / 'Još nisam svjestan što se dogodilo'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nekako u sjeni Marina Čilića na pozornicu hrvatskog tenisa izašlo je jedno ime. Ono Viktora Galovića.

17.7.2017.
12:35
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Viktor Galović je 26-godišnji tenisač koji u posljednjih 14 dana proživljava trenutke karijere na challenger razini. Istina, challengeri nisu na onoj razini kao ATP turniri, Mastersi, da ne govorimo o Grand Slamovima.

‘ČITAVA HRVATSKA PLAKALA JE S MARINOM’: Legendarni tenisač o Čilićevoj kalvariji u finalu Wimbledona

No, u ovim danima teniske euforije oko Marina Čilića kakva se još nije vidjela od 2001. i osvajanja Wimbledona Gorana Ivaniševića, kao i onog povijesnog Marinovog trijumfa na US Openu 2014. godine, osvježenje je čuti o odličnim teniskim rezultatima još jednog našeg predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nanizao 11 pobjeda

Galović je nanizao 11 pobjeda i nakon što je prošlog tjedna osvojio turnir u Recanatiju, ovog je stigao do finala u Braunschweigu gdje ga čeka 17-godišnji Nicola Kuhn. U Njemačkoj je upisao pobjede karijere nakon što je slavio protivpoznatog Floriana Mayera, te došao do prvog Top 100 skalpa protiv Norberta Gombosa (93).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanjem Recanatija u Italiji, 491. igrač na ATP-ovoj ljestvici postao je igrač s najnižim rankingom koji je osvojio Challenger turnir ove sezone.

"To je za mene bilo ostvarenje snova i istovremeno noćna mora. Još nisam svjestan što se dogodilo. Svi mečevi su bili jako teški, posebno mentalno za izdržati, ali je bilo sjajno proći tako daleko. Na kraju krajeva, imao sam sve moguće emocije koje možete zamisliti. Skoro sam zaplakao, bilo je veoma emotivno za mene sve to", rekao je Galović koji je rođen u Novoj Gradiški, a kasnije je s roditeljima preselio u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli treninge

Galović može kvalitetno igrati na svim podlogama, ali najbolja mu je zemlja, jer je sporija i ima vremena za svoj jak udarac. S njim surađuje Daniel Panajotti, bivši trener nekadašnje osvajačice Roland Garrosa Francesce Schiavone.

Galović je kazao i kako voli svaki aspekt treniranja, pa čak i kad se muči na terenu. Puno vremena posvećuje tenisu, ali Galović je također priznao kako je počeo razmišljati o odustajanju. To je, naime, izjavio u razgovoru za ATP-ovu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije lako igrati svake godine i trošiti novce'

"Nije lako igrati svake godine i trošiti novce, ali sada ide vrlo dobro i nadam se da ću dokraja godine biti oko 250-og mjesta jer nemam puno bodova za braniti. Vjerujem više u sebe sad nakon ovih rezultata. Sav trud mi se vratio. Pobijedio sam neke tenisače iz kruga 150 najboljih na svijetu, plasirao se u tri Futures finala, bilo je zaista dobro. Promijenio sam svoju tenisku filozofiju i pristup".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je Viktor već sad ostvario. Plasmanom u finale Braunschweiga, trenutačni live ranking 224. mjesto, a ukoliko ga osvoji plasirat će se u Top 200. U meču polufinala protive Ottea, gubio je nakon prvog seta, spasio meč loptu u drugom, ali uspio je sve preokrenuti i slaviti s 6-1 u odlučujućem setu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo