Kakvo razbijanje! Ispao i Federer!

Poznat je prvi polufinalni par tenisača na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Parizu. Za finale Roland Garrosa će međusobno igrati domaći adut Jo-Wilfried Tsonga i Španjolac David Ferrer.

4.6.2013.
19:53
VOYO logo

U četvrtfinalu su obojica svoje suparnike dobili u tri seta. Tsonga je sa 7:5, 6:3, 6:3 lakoćom svladao Rogera Federera, dok u "španjolskom derbiju" Ferrer nije imao niti malo milosti prema bajkovitoj priči Roland Garrosa - Tommyju Robredu kojeg je svladao 6:2, 6:1, 6:1.

Federer je tako ostao bez polufinala, no kako je igrao u utorak ništa više nije niti zaslužio. Bio je bolji samo na početku ogleda, ali ispostavilo se da je u toj fazi ogleda Tsonga tek hvatao pravi ritam. Federer je imao break prednosti, te je kod 4:3 imao i dvije lopte za 5:3. No, tada je Tsonga vratio break minusa, a kod vodstva 6:5 Francuz je iskoristio četvrtu set-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu Tsonga odmah došao do prednosti, koju je zadržao do kraja, baš kao i u prvom gemu trećeg seta. Kod 1:0 za Tsongu je Federer kratko vratio zanimljivost u meču, oduzeo je servis suparniku za 1:1, ali bilo je to sve od njega.

Tsonga je razbijao Švicarca na njegov servis, pa je tako došao do čak 14 break-prilika (šest iskorištenih). Federer je napravio i 34 neforsirane pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Federera se još gore proveo Tommy Robredo koji je uhvatio samo četiri gema protiv Ferrera. Sjajni David Ferrer je kolo ranije prepustio Kevinu Andersonu samo pet gemova, a sada je dokazao kako se sjajno ugrijao za drugi tjedan Roland Garrosa. Robredu, pak, ostaje itekako velika utjeha u činjenici da je tri meča zaredom ove godine u Parizu dobio nakon što je gubio 2:0 u setovima.

U ogledu dvojice španjolskih 31-godišnjaka Ferrer je došao do 8:2 u međusobnim ogledima. U cijelom meču Robredo je imao tek jednu neiskorištenu break-priliku, no iz Pariza će otići jako sretan. Zbog ozlijede je propustio veći dio 2012. godine, a prije točno godinu dana bio je tek 470. na ATP ljestvici. Povratak je bio težak, preko Challengera i manjih turnira, ali Tommy se vratio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da će u srijedu u preostala dva četvrtfinala igrati Novak Đoković - Tommy Haas, odnosno, Rafael Nadal - Stanislas Wawrinka.

Tenisači: Ferrer (4) - Robredo (32) 6:2, 6:1, 6:1 Tsonga (6) - Federer (2) 7:5, 6:3, 6:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisačice: S. Williams (1) - Kuznjecova 6:1, 3:6, 6:3 Errani (5) - A. Radwanska (4) 6:4, 7:6(6)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo