TENISKI SVIJET BURNO REAGIRAO NA UKIDANJE DAVIS CUPA: / 'Bacili su bombu na tenis, ovo je kraj - prodali su dušu turnira'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Burne reakcije izazvala je odluka ITF-a

28.2.2018.
11:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni teniski savez (ITF) u ponedjeljak je predstavio svoj plan o pokretanju Svjetskog teniskog kupa, jednotjednog natjecanja koje bi se trebalo održavati krajem studenoga svake godine, a pobjednik tog natjecanja bi ujedno bio proglašen i osvajačem Davis Cupa.

REVOLUCIJA U SVIJETU TENISA: ITF potvrdio – Svjetsko prvenstvo umjesto Davis Cupa, evo kako će to izgledati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je kraj. Kako tužno"

Podijelio je novi format teniske stručnjake, bivše i sadašnje igrače, a većina njih žali zbog promjene. Jedan od onih koji se ne slažu s novim formatom je i bivši australski tenisač Todd Woodbridge koji smatra da bi se ovakvim potezom "bacila bomba na tenis". Yannick Noah na Twitteru je poručio kako je ovo kraj Davis Cupa. "Ovo je kraj. Kako tužno. Prodali su dušu turnira, oprostite gospodine Davis", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Belgijskog teniskog saveza Andre Stein rekao je kako će glasati protiv novog formata i misli da će i mnogo drugih federacija imati slično razmišljanje. "Naši navijači više neće moći uživo gledati najbolje belgijske igrače. Iznenadilo me sve ovo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mardy Fish je za promjene

Bivši američki tenisač Mardy Fish smatra kako je ovo dobar potez ITF-a. "Ovo je sve došlo prekasno. Sada samo da se održava svake druge godine i to je to", napisao je. S njime se nije složio bivši austrijanski tenisač Jurgen Melzer koji mu je poručio kako će nestati domaćinske atmosfere, a to je bila bit Davis Cupa."

"Počivaj u miru, Davis Cupe. Bio si sjajno natjecanje", napisao je Paul Henri Mathieu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetskom teniskom kupu, koji bi se održavao u tjednu u kojemu se tradicionalno igra finale Davis Cupa, na istoj lokaciji igralo bi 18 najboljih muških reprezentacija svijeta koje bi prvo bile podijeljene po skupinama iz kojih bi se najboljih osam plasiralo u četvrtfinale, a od te faze natjecanja igralo bi se na ispadanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom meču igrala bi se dva pojedinačna susreta i jedan susret parova na po dva osvojena seta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo