Pretrpjeli 6 poraza / Teniska reprezentacija punih džepova vratila se iz Madrida: Sad odmor i potraga za izbornikom

Hrvatski teniski savez i igrači na čelu s Marinom Čilićem već počinju razgovore s nekim od kandidata

22.11.2019.
20:39
VOYO logo

Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić ili netko treći tko će preuzeti hrvatsku tenisku reprezentaciju? Uskoro ćemo doznati, a do tada Hrvatski teniski savez i igrači na čelu s Marinom Čilićem već počinju razgovore s nekim od kandidata. 

S tek jednim osvojenim setom, 6 poraza, ali i punim džepovima. S 900.000 eura nagrade hrvatska teniska reprezentacija završila je kratkotrajnu avanturu u Madridu. Sada slijedi odmor i potraga za izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da ćemo tražiti izbornika i onda gledati. Imamo već neke ideje, ne bih sada o tome javno", rekao je reprezentativac Borna Ćorić.

Bivši izbornik Željko Krajan za RTL se javio iz Maribora. Nije želio komentirati nastup oslabljene Hrvatske na Davis Cupu. Veći problem bit će, kaže, naći njegova nasljednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi idealno kad bi tu ulogu mogli preuzeti Ivanišević i Ljubičić koji su dva najidealnija scenarija", javio je bivši izbornik teniske reprezentacije Željko Krajan

No, to neće biti lako. Stara je stvar da je odnos Ivaniševića i Čilića narušen njihovom prošlošću. Doznajemo da su danas Borna Ćorić i Marin Čilić imali neslužbeni sastanak na kojem su razgovarali o budućnosti reprezentacije i tome tko će preuzeti klupu. U teniskom savezu tako glavnu ulogu oko pronalaska novog izbornika prepuštaju igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebaju izbornika autoritativnog zajedno mogu napraviti velike rezultate. Siguran je tu bitan razgovor s Čilićem on je autoritet reprezentacije, bitna karika koje reprezentacija treba sigurno. O svemu ćemo razgovarati", rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Ćorić podržava ovakav tip formata Davis Cupa

Unatoč svemu što je zadesilo hrvatski tenis u posljednje vrijeme, Borna Ćorić tvrdi da je atmosfera u reprezentaciji odlična

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nikad nije bio problem. Igrački nismo bili dobri, drugi su bolji od nas. se tiče atmosfere, unutar tima nije bilo nikakvog problema", kazao je Ćorić.

I dok mnogi kritiziraju ovaj Davis Cup, Borna Ćorić podržava novi format jer, kaže, igračima omogućuje bolji fokus na karijeru i više odmora. Hrvatska je glatko izgubila u Madridu, ali imat će svoju šansu doći do završnog turnira iduće godine. Kroz kvalifikacije ili izravno putem pozivnice organizatora što će se znati krajem ovog tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas igrače je bolje s obzirom da imamo 4 do 5  tjedana godišnje da se više fokusiramo na nas, da se pripremimo što se tiče publike nije bilo isto uspoređivati polufinalom Zadra, ali meni se sviđa", rekao je Ćorić.

Generacija koja je prošle godine osvojila Davis Cup, još ima prilike u godinama pred nama. Ali za to će im trebati mir, čisti odnosi unutar saveza i najjači sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo