IZBACILA SERENU WILLIAMS: / Pliškova pobjedu protiv Konjuh potvrdila apsolutnom senzacijom za finale US Opena

Image

Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u finale US Opena u konkurenciji tenisačica nakon što je sa 6-2, 7-6(5) svladala prvu nositeljicu i šesterostruku osvajačicu ovog turnira Serenu Williams.

9.9.2016.
8:12
VOYO logo

Serena je na meč-loptu suparnice u tie-breaku drugog seta napravila dvostruku pogrešku na servisu i tako poslala desetu nositeljicu u finale u kojem će se ogledati protiv Nijemice Angelique Kerber. Neovisno o tome kako za Kerber to finale završi, ona će na novom izdanju WTA ljestvice zauzimati čelnu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams se nadala da će pred domaćom publikom ostvariti ukupnu pobjedu i proslaviti osvajanje 23. Grand Slam naslova, što bi bio rekord Open ere. Ovako zasad ostaje izjednačena s legendarnom njemačkom tenisačicom Steffi Graf s kojom dijeli i rekordnih 186 tjedana na prvom mjestu poretka tenisačica.

"Karolina je odigrala sjajno. Da je odigrala ikako drugačije možda bih imala šansu. Njena je pobjeda zaslužena", priznala je Williams nakon meča uz dodatak da ima problema s ozljedom lijevog koljena zbog čega nije bila na svom maksimumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pliškova, koja je kolo ranije iz turnira izbacila Anu Konjuh, tijekom turnira je spasila meč-loptu protiv starije sestre Williams, Venus. Nakon što je nadvisila nju, potom i Serenu, postala je tek četvrta tenisačica u povijesti koja je obje moćne sestre nadvisila na istom turniru Grand Slam kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerber, pobjednica australskog Grand Slam turnira, plasirala se u svoje prvo finale na US Openu nakon što je sa 6-4, 6-3 nadvisila Dankinju Carolinu Wozniacki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo