SVAKA CAST SUSJEDI: / Srbi smogli snage za ispriku Hrvatskoj!

Davis Cup okrsaj izmedu Srbije i Hrvatske, igran prosli vikend u Kraljevu, pobrao je brojne pohvale zbog korektnog ponasanja navijaca i cjelokupne organizacije.

10.3.2015.
19:33
VOYO logo

Naime, u sluzbenoj brosuri se pod naslovom 'Nasi Davis Cup reprezentativci' uz zastavu Srbije nalaze imena brojnih hrvatskih teniskih asova, od Gorana Ivanisevica i Zeljka Franulovica, sve do starih majstora poput Josipa Palade i Franje Punceca. HTS je stoga zatrazio objasnjenje od Srbije, a upozorio je da je i ranije dolazilo do nelogicnosti, poput navodenja Ivanisevica kao najboljeg srpskog tenisaca svih vremena na sluzbenoj web-stranici Davis Cupa.

U utorak je iz Teniskog saveza Srbije (TSS) stigao odgovor s isprikom Hrvatskoj zbog propusta koji je opisan kao tehnicka pogreska. Menadzer TSS-a Cedomir Soskic tvrdi da se slucajno dogodilo da je uz imena hrvatskih tenisaca izasla srpska zastava, a ne ona SFR Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba podsjetiti da teniski slucaj ipak nije izoliran, pa tako Srbija sve olimpijske medalje bivse Jugoslavije prisvaja sebi. Tako iz danasnje perspektive zapravo ispada da su Mate Parlov, Durdica Bjedov ili Matija Ljubek srpski osvajaci odlicja.

Priopcenje TSS-a u nastavku donosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postovani, povodom Vaseg dopisa sa kojim konkretno ukazujete na gresku koja se potkrala u sluzbenom biltenu Davis Cup susreta Srbija / Hrvatska ovim potvrdujemo da ste potpuno u pravu.

Naime, tehnickom greskom prilikom kompjuterskog prelamanja stranice broj 18. koja sadrzi popis Davis kup igraca od davne 1927. godine izostala je zastava FNRJ za period do 1963, zatim zastava SFRJ za period do 1991. godine. Po oznaci "YUG" iza imena igraca vidi se da nije bilo nikakve lose namjere da se svojataju ili prisvajaju igraci poput Palade, Franulovica, Ivanisevica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kapitalnoj monografiji TSS na skoro 900 strana, koja se bavi povijescu tenisa na prostorima od Kraljevine Jugoslavije pa sve do danasnjih dana, sasvim je jasno definirana podjela i mi smo takoder ponosni, kao i Vi, na sve uspjehe Vasih igraca koji su igrali u vrijeme zajednicke drzave.

Jos jednom se izvinjavamo zbog ucinjenog tehnickog propusta, kao i svakom onom Vasem igracu ukoliko smo mu ovom greskom ucinili da se bilo na koji nacin uznemiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedomir Soskic, menadzer TSS"

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo