NIJE RIJEČ O KORONI / Što se događa s Đokovićem? Novak tvrdi da ga je napala misteriozna bolest: 'Nikad mi se to nije dogodilo'

Image
Foto: Profimedia

Nakon meča Đoković je pokušao objasniti što mu se dogodilo

24.4.2022.
22:07
Profimedia
VOYO logo

Rus Andrej Rubljov (ATP - 8.) rastužio je do kraja ispunjene tribine Teniskog centra Novak u Beogradu, gdje je u nedjeljnom finalu ATP turnira "Serbia Open" sa 6-2, 6-7 (4), 6-0 za dva sata i 27 minuta pobijedio najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Rubljovu je to treći naslov u 2022. (Marseille, Dubai), a 11. u karijeri, dok je Đoković ostao na 86 osvojenih trofeja iz 124. nastupa u finalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski 24-godišnjak je bio nadmoćan u prvom setu, a Đoković je iskoristio mali pad u njegovoj igri u drugoj dionici pa je uspio odvesti meč u treći set. Međutim, u njemu je Rubljov ostavio Đokovića bez gema nakon što je u prvom na servisu spasio 15-40.

Image
EMOTIVAN TRENUTAK /

Srcedrapajući prizori na Serbia Openu. Đoković izveo Nikolu Pilića na teren i rasplakao ga: 'Moram reći još jednu stvar...'

Image
EMOTIVAN TRENUTAK /

Srcedrapajući prizori na Serbia Openu. Đoković izveo Nikolu Pilića na teren i rasplakao ga: 'Moram reći još jednu stvar...'

Misteriozna bolest

Nakon meča Đoković je pokušao objasniti što mu se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspio pružiti veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa. Ono što mogu reći je da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu ispasti. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Premda mi je ovaj loš osjećaj stigao u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Carlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman", izjavio je Đoković.

Zatim je rekao nešto dosta zanimljivo. Naime, srpski tenisač tvrdi da ga je napala neka misteriozna bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad se nije događalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da je vrijeme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. Bio sam sretan da dobijem tie-break. Izašao sam poslije medicinskog time outa i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva-tri gema. To nije ugodno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi vidjeli u trećem setu, ali nije bilo moguće", rekao je Novak, ali nije konkretno rekao o čemu je riječ.

Nije korona

"Nije covid, nešto je drugo. Ne želim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je tijelo i metabolizam već nekoliko tjedana. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osjećaj na terenu jer ga nisam imao godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvijek radio i slovim za nekog tko je u najboljoj formi na Touru. Nije stvar s tijelom, samo je nešto što utječe na mene, ali iz tjedna u tjedan bit će sve bolje i bolje'', zaključio je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo