'MORAM TO NAPRAVITI' / Što se događa s Čilićem? Marin svima otkrio lošu vijest; 'Shrvan sam'

Image
Foto: Profimedia

'Žao mi je što moram objaviti da zbog manje ozljede, koju sam zadobio u svom posljednjem meču, moram skratiti svoju turneju u Južnoj Americi kako bih sanirao ozljedu na pravi način'

15.2.2024.
7:27
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić morat će zbog manje ozlijede skratiti svoju turneju u Južnoj Americi, gdje je ovog tjedna ispao u 1. kolu ATP turnira u Buenos Airesu. To je Marin obznanio javnosti putem Instagrama.

Image
NIJE IŠLO /

Marin Čilić upisao poraz u prvom kolu Australian Opena

Image
NIJE IŠLO /

Marin Čilić upisao poraz u prvom kolu Australian Opena

"Žao mi je što moram objaviti da zbog manje ozljede, koju sam zadobio u svom posljednjem meču, moram skratiti svoju turneju u Južnoj Americi kako bih sanirao ozljedu na pravi način. Hvala svima u Buenos Airesu na nevjerojatnom gostoprimstvu, volio bih da sam ostao malo duže ovdje", napisao je Čilić pa se obratio organizatorima turnira u Rio de Janeiru i Santiagu, gdje je trebao igrati u idućim tjednima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala organizatorima turnira u Riju i Santiagu na pruženoj prilici, shrvan sam što ću propustiti iskustvo igranja pred vašim sjajnim navijačima. Obećavam da ćemo to nadoknaditi u budućnosti."

Marin Čilić posljednjih godina u igračkom je padu, ali tomu su kumovale i brojne ozljede. Čilić je u 36., trenutno je na 1044. mjestu ATP ljestvice, prema službenom web siteu ATP toura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić je tijekom karijere osvojio 20 ATP Tour turnira u pojedinačnoj konkurenciji, uključujući svoj najveći i nevrijedniji naslov na US Openu 2014. Također, bio je drugoplasirani na Wimbledonskom prvenstvu 2017. kao finalist i Australian Openu 2018., a osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. u turniru muških parova s ​​Ivanom Dodigom.

Image
Foto: Profimedia

Njegov najviši plasman u pojedinačnoj konkurenciji je svjetski broj 3, iz dana 28. siječnja 2018. Čilić je stigao do polufinalne faze ili više na sva četiri velika turnira, te četvrtfinalne faze ili bolje na svih devet ATP turnira iz serije Masters 1000. On je jedan od šest aktivnih igrača s najmanje 20 ATP Tour naslova i jedan od pet aktivnih igrača koji su stigli barem do polufinalne faze na sva četiri majora. Čilića, uz Gorana Ivaniševića, mnogi smatraju jednim od najvećih hrvatskih tenisača u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo