MA NE VARAM, SAMO MI SE PIŠKI / Misterij jednog od najboljih tenisača svijeta: Prekine meč i ide ne WC, svi ga optužuju za tešku prijevaru

Image
Foto: Profimedia

Što se događa iza zatvorenih vrata Tsitsipasove svlačionice, nećemo nikad saznati, ali na dobrom smo putu da se zbog njega promijene neka teniska pravila

31.8.2021.
11:06
Profimedia
VOYO logo

"Dvadeset minuta! Dvadeset minuta svaki put! Evo, vidite gdje je zahod, što on radi svaki put 20 minuta na WC-u?", bijesan je u jučerašnjem okršaju na US Openu bio nekadašnji prvi tenisač svijeta Andy Murray.

Znakovi frustracije karakteristični za stajanje u redu za WC u diskoklubu ili dok čekate nekog od ukućana da oslobodi kupaonicu pojavili su se kod britanskog tenisača koji je morao jako dugo čekati svog jučerašnjeg protivnika Stefanosa Tsitsipasa da se vrati s pauze za WC iliti toilet-breaka. Britanski tenisač bio je frustriran jer je u tom trenutku vodio 2:1 u setovima, a ljudi s umjetnim kukovima ne dolaze baš u prednost protiv jednog od najboljih tenisača svijeta tako lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Murrayevu žalost, Grk je iz WC-a izašao jači i preokrenuo taj meč u svoju korist te na kraju slavio 3:2 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne izgleda baš bezazleno

Ovo pretjerano korištenje pauze za WC postao je Tsitsipasov karakterističan potez. Rijetki to žele izgovoriti, ali nekako između redaka se može iščitati da ostali tenisači smatraju da je to njegov način da zavara sustav.

"Izgubio sam poštovanje prema njemu. Napravite nešto oko toga. Pričamo cijelo vrijeme o ovome što radi, ali ništa se ne poduzima. Stalno se događaju iste stvari", rekao je nakon meča vidno frustrirani Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško dokaziva teorija kaže da se Tsitsipas tijekom stanki za WC dopisuje sa svojim ocem koji mu je ujedno i trener. Kako je coaching tijekom meča zabranjen u muškom tenisu, radi se tu o ozbiljnom prekršaju. Sam Tsitsipas nikad to neće priznati.

"Ako mi nešto treba reći, trebali bismo nas dvojica razgovarati o tome da vidimo što nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Sve dok igram po pravilima i držim se toga što ATP kaže da je fer, ostalo je u redu", rekao je Tsitsipas kojeg Andy Murray nije direktno optužio za slanje poruka i ilegalni coaching, već samo za odugovlačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVO TROJE SU ISPALI /

Jako loš dan za Hrvate na US Openu. Rubljev pomeo Karlovića, Vekić namučila Muguruzu, Konjuh pružila slab otpor

Image
SVO TROJE SU ISPALI /

Jako loš dan za Hrvate na US Openu. Rubljev pomeo Karlovića, Vekić namučila Muguruzu, Konjuh pružila slab otpor

Iritira protivnike

Slona u prostoriji odlučio je riješiti jedan od najpoznatijih teniskih novinara na svijetu, Ben Rothenberg iz New York Timesa. On je Grka izravno pitao što misli o optužbama za varanje, na što je Tsitsipas rekao:

"Nikad u karijeri nisam to napravio. Ne znam kakva vam mašta treba da odete tako daleko. Ne želim tu priču uzeti zaozbiljno jer je apsolutno smiješna. Ni ne razmišljam o takvim nagađanjima", rekao je grčki tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tsitsipas ima dugačku povijest tih sumnjivih i dugotrajnih izleta na WC tijekom dopuštenih pauza. Prije samo nekoliko tjedana žalio se Alex Zverev.

"Ponio je sve sa sobom, vidio sam. Uzeo je telefon! Ovako se ponašao u Parizu i bit će tako na svakom turniru na kojem bude igrao", vikao je Zverev prema glavnom sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj meč u Parizu koji je Zverev spomenuo bio je meč protiv Uga Humberta 2020. godine. Nakon toga isto je napravio i u Cincinnatiju ove godine protiv Felixa Augera-Aliassimea.

Proživljavali su s Tsitsipasom istu stvar Filip Krajinović na Hamburg Openu ove godine, ali i Danil Medvedev prije tri godine na Miami Openu. Medvedev nije bio tako pristojan pa se na terenu posvađao s Grkom kojem se opet, blago rečeno, nije žurilo izaći iz WC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa iza zatvorenih vrata Tsitsipasove svlačionice, nećemo nikad saznati, ali na dobrom smo putu da se zbog njega promijene neka teniska pravila. Nemoguće je da čovjek u pravilu, nakon dugotrajnih pauza za WC, izađe kao 20 posto bolji igrač iz svlačionice. Osim, naravno, ako se ne popije kultni "secret stuff" koji je Michael Jordan dijelio likovima iz crtića u Space Jamu. Onda mu je sve oprošteno.

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo