DRUGAČIJI OD DRUGIH / Tenisač i heroj Ukrajine otkrio zašto je javno objavio Đokovićeve poruke: 'Bio sam 100 posto siguran da se ovo neće dogoditi'

Image
Foto: Profimedia

Sergej Stahovski dobio je podršku Novaka Đokovića

14.3.2022.
11:29
Profimedia
VOYO logo

Bivši ukrajinski tenisač Sergej Stahovski objavio je nedavno sadržaj poruka koje mu je poslao Novak Đoković. Naime, srpski tenisač bio je jedan od prvih koji mu se javio nakon što je otišao u rat zbog ruske invazije na njegovu domovinu.

Image
POTEZ BOYSA GLASNO ODJEKNUO /

Ukrajinski tenisač koji je napustio obitelj i otišao u rat podijelio fotku s Poljuda i poslao im poruku

Image
POTEZ BOYSA GLASNO ODJEKNUO /

Ukrajinski tenisač koji je napustio obitelj i otišao u rat podijelio fotku s Poljuda i poslao im poruku

"Đoković mi je poslao poruku podrške. Pokušao sam kontaktirati Rogera i Rafu, nisu odgovorili. Žao mi je što su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ona nastavi", rekao je Ukrajinac u intervjuu za La Stampu, a potom je na Instagramu objavio poruke koje mu je Đoković poslao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stako, kako si čovječe? Jesi li na ratištu? Mislim na tebe i nadam se da će se sve brzo smiriti. Molim te, reci mi koji je najbolji način da pošaljem pomoć… Financijsku ili bilo kakvu drugu pomoć", poručio je Đoković. Stahovski mu se zahvalio na podršci i napisao da je dobro i da je u tom trenutku mirno u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Eurosport tenisač je pak pojasnio zašto je sa svijetom odlučio podijeliti Đokovićeve riječi.

"Pokazao sam Novakovu poruku uz njegovu dozvolu. Znao sam da što će to značiti Ukrajincima. Ne poznaju svi Ukrajinci Richarda Gasqueta, Lucaas Pouillea ili Aljaza Bedenea…. Bilo je lijepo vidjeti poruke od svih, ali podrška od Novaka je drugačija jer je on preživio pakao kada je bio mlad. Razumije što sada prolazi naš narod i naša djeca u Ukrajini dok žive u metrou. To nikome ne bih poželio", rekao je Stahovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da se u Ukrajinu vratio 28. veljače te da nije mogao vjerovati da se priprema rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada u životu nisam mogao zamisliti da će doći do ovoga, da ću u svom rodnom gradu patrolirati u uniformi s pištoljem u rukama. Pet dana prije rata bio sam u Kijevu, i puno ljudi u američkoj i britanskoj obavještanoj službi je govorilo da će Rusija izvršiti invaziju. Čak i tada sam bio 100 posto siguran da se ovo neće dogoditi. Govorio sam da nema šanse da Rusija otvorno napadne Ukrajinu. Bilo je nerealno, na početku niste mogli vjerovati da se sve ovo događa, ali naviknete se i pokušavate pronaći način da pomognete svojoj zemlji da preživi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo