Senzacija u Wimbledonu: Federerovo zbogom!

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Wimbledona priredio je Jo-Wilfried Tsonga, pobijedivši u četvrtfinalu Rogera Federera.

29.6.2011.
20:30
VOYO logo

Nakon što je šesterostruki wimbledonski pobjednik, Roger Federer, dobio prva dva seta sa 6:3, 7:6, nitko nije očekivao kako bi baš Jo-Wilfried Tsonga mogao napraviti ovakvo iznenađenje.

Prvenstveno zato što Švicarac nikada u karijeri nije izgubio meč nakon što je imao prednost od 2:0 u setovima. Francuski tenisač sljedeće je tri dionice osvojio s tri puta po 6:4 i tako izmamio uzdahe iznenađenja wimbledonske publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je jasno rekla slika na središnjem terenu gdje je u trenutku Federerovog poraza započeo meč između Rafaela Nadala i Mardyja Fisha. Kada su se u pauzi tenisači osvježavali vodom i vitaminskim napicima, na semaforu je istaknut rezultat koji je označio kraj ovogodišnjeg Federerovog wimbledonskog puta.

Uzdasi šokiranih posjetitelja sve su rekli, a Nadal je brzopotezno prebacio ručnik preko glave ne bi li sakrio svoju reakciju. I uspio je u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sam u šoku, treba mi vremena da shvatim što sam napravio. Igrao sam apsolutno fantastično, posebno u petom setu", izjavio je Tsonga po završetku meča, i imao je potpuno pravo.

Nakon što je Federer teškom mukom stekao 2:0 u setovima, na teren je izašao jedan drugi Tsonga koji je Švicarca pobijedio prvenstveno savršenim servisom. Treći igrač svijeta nije na to nije imao odgovor, a ono što mu je ponudio, 26-godišnji Francuz je objeručke prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer tako ostaje uskraćen da novim osvojenim Wimbledonom dostigne rekord Petea Samprasa od 7 naslova na svetoj engleskoj travi.

Bernard Tomic (AUS) - Novak Djokovic (SRB) 2:6, 6:3, 3:6, 5:7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Murray (SCO) - Feliciano Lopez (ESP) 6:3, 6:4, 6:4 Rafael Nadal (ESP) - Mardy Fish (USA) 6:3, 6:3, 5:7, 6:4

Vezani članci:

arti-201106290114006 arti-201106280454006 arti-201106270143006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo