SAD ZNAMO: / Federer otkrio zašto je angažirao Ljubičića u svoj trenerski tim

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Uoči početka prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, Roger Federer objasnio je kako i zašto je angažirao Ivana Ljubičića u svoj trenerski stožer.

16.1.2016.
16:00
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Roger Federer iznenadio je svojim razlazom sa bivšim trenerom, velikom teniskom legendom Stefanom Edbergom. Slavni Švicarac objasnio je novinarima kako je došlo do razlaza sa Šveđaninom.

"Mislim kako mi je Stefan upravo ovdje prošle godine kazao kako će ovo biti njegova zadnja godina samnom. Kasnije sam s njim provjerio tu informaciju, negdje oko Wimbledona. S Ivanom sam se dogovorio krajem godine. Tada mi je rekao kako on i Miloš neće nastaviti. Ja sam ga pitao: 'Jesi li slobodan? Da li si uopće zainteresiran?' Rekao mi je: 'Da, volio bih to napraviti'. Na kraju sam ga nazvao i konkretno pitao. Bio je jako uzbuđen. To je bio cijeli proces, više-manje“, objasnio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaje prijateljske odnose još od prije

Ljubičić i Federer imaju prijateljske odnose još od prije, za vrijeme igračkih dana hrvatskog tenisača.

"Ja i Ivan smo se uvijek dobro slagali. On je jedini koji me pobijedio u Baselu i Gstaadu. Razgovarali smo kad smo zajedno bili u teniskom odboru. Mislim da je to bila važna faza jer sam morao vjerovati Ivanu oko cijele promjene kroz koju smo prolazili i morao sam surađivati vrlo blisko s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND
Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Roger Federer i Ivan Ljubičić

Surađivali smo jako dobro, a kasnije smo se nastavili družiti. Pred kraj karijere kada je on osnovao obitelj, ja sam imao obitelj, sve više vremena provodili smo skupa. Uvijek smo ostali u kontaktu i bio sam sretan zbog njega kada je uspio kao Milošev trener“, jasan je Federer.

Švicarac brine samo o svojoj igri

Novinare je zanimalo i je li Federer posebno prilagodio svoju igru za Đokovića. Pogotovo sad kad je Ivan Ljubičić dio njegovog trenerskom tima, a Ivan dobro poznaje igru, kako Đokovića, tako i ostalih Federerovih protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek brinem o svojoj igri, više nego o igri drugog igrača, ali nisam se posebno prilagođavao za Đokovića. To je nešto što su mediji pisali. Prošle sam godine bio prilično dobar protiv Novaka, a, naravno, tako moram nastaviti. Uvijek vjerujem da ima novih stvari koje u tenisu možete naučiti, a uvijek postoji način da ostanete motivirani i gladni. Netko poput Ivana mi u tome može pomoći“, zaključio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo