Nole i Rafa oprez! Roger misli ozbiljno!

Federer je u 2. kolu Wimbledona na terenu morao biti tek 74 minute. Toliko mu je bilo potrebno da u tri seta 'ispraši' i Talijana Fabia Fogninija.

27.6.2012.
17:57
VOYO logo

Kiša ponovno remeti planove organizatorima trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona, no ne i švicarskom geniju Rogeru Federeru koji se lakoćom plasirao u 3. kolo.

Nakon što je u 1. kolu sa tri puta po 6:1 izbacio Španjolca Alberta Ramosa, šesterostruki pobjednik londonskog turnira jednakom je lakoćom slavio i protiv Talijana Fabija Fogninija. Za svega 74 minute igre Švicarac je pobijedio 6:1, 6:3, 6:2, te nastavio svoj pohod na vraćanje svjetskog broja 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Federer bi osvajanjem Wimbledona vratio "jedinicu" za kojom toliko žudi, a istovremeno bi izjednačio još dva rekorda svog idola iz mladosti Petea Samprasa. Poravnao bi se po broju osvojenih Wimbledona u novoj eri (7), te bi izjednačio broj tjedana provedenih na broju jedan (286). Federera, trećeg nositelja Wimbledona, očekuje dvoboj s boljim iz susreta između Francuza Juliena Benneteaua i Amerikanca Michaela Russella. Kod muškaraca je 3. kolo izborio i Nijemac Florian Mayer, koji se morao vratiti iz zaostatka od 2:0 u setovima protiv sunarodnjaka Philippa Petzschnera. Slavio je u konačnici Mayer sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:2, 6:4. Kod tenisačica je veliko iznenađenje priredila mlada Nizozemka Arantxa Rus koja je sa 6:2, 0:6, 6:4 slavila protiv aktualne pobjednice US Opena i pete nositeljice turnira - Australke Samanthe Stosur. Prošlogodišnja polufinalistica Wimbledona, Njemica Sabine Lisicki, "preživjela" je Bojanu Jovanovski iz Srbije. Nakon što je prvi set Jovanovki osvojila bez većih problema sa 6:3, na početku drugoga je imala lijepu priliku napraviti rani break. Međutim, Lisicki je izvukla dvije break-lopte, zadržavala servis, te od 2:2 nanizala četiri gema za odlazak u treći set. Imala je Jovanovski break viška i u odlučujućem setu, ali nije izdržala. Slavila je Njemica s 8:6 u trećem setu, iskoristivši tek 4. meč loptu. Hrvatski tenisač Ivo Karlović kratko je nastavio svoj susret 2. kola protiv Izraelca Dudija Sele, ali ih je kiša prekinula pri rezultatu 6:4, 6:4, 6:5 za našeg tenisača. Izraelac će, kada vrijeme dopusti, biti na servisu da odvede set u tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo