"Ne znam hoću li igrati u osmini finala Roland Garrosa protiv Talijana Mattea Berrettinija", izjavio je Švicarac Roger Federer nakon što se borio više od tri sata da bi se plasirao među zadnjh 16 na drugom grand slam turniru sezone.

"Moram odlučiti hoću li nastaviti igrati ili ne. Je li preriskantno nastaviti igrati za koljeno i je li dobar trenutak da se odmorim?", pitao se na konferenciji za novinare.

Prvi Grand Slam u zadnjih 16 mjeseci

Federer se vratio natjecanjima u ožujku nakon dvije operacije desnog koljena 2020., a u kolovozu će navršiti 40 godina i nastup na Wimbledonu mu je prioritet.

"U svakom meču moram procijeniti situaciju i vidjeti u kakvom ću se stanju probuditi sutradan i kako je moje koljeno. To je možda još više istina poslie ovako dugog meča", kazao je bvši prvi tenisač svijeta koji se sada nalazi na osmom mjestu ATP ljestvice.

Roger Federer, kojem je ovo prvi Grand Slam turnir u zadnjih 16 mjeseci, plasirao se u osminu finala nakon tri i pol sata borbe protiv Nijemca Dominika Koepfera (ATP-59.), kojeg je svladao  7-6(7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5.