FEDERER IZBACIO ČILIĆA / Legendarni Švicarac preko hrvatskog tenisača ušao u 3. kolo Roland Garrosa

Image
Foto: Profimedia

Čilić je izgubio od, po mnogima, najboljeg tenisača svih vremena

3.6.2021.
18:43
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u drugom kolu Roland Garrosa. Čilić je izgubio od, po mnogima, najboljeg tenisača svih vremena Rogera Federera 3:1 u setovima (2-6, 6-2. 6-7, 2-6).

Čilić je u meču imao 12 aseva, ali i 6 dvostrukih pogrešaka, dok je Federer napravio 16 aseva i samo jednu dvostruku. U winnerima su bili skoro izjednačeni (43-47), ali je Marin napravio puno više neprisiljenih pogrešaka (44) od 39-godišnjeg Švicarca (27). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer, u ovom trenutku osmi tenisač svijeta po ATP ljestvici, pokazao je da u njemu još uvijek ima "dinamita“, iako ima već 39 godina. Prvi je set uzao poprilično rutinski, u drugom je gemu spasio break-loptu, da bi u trećem Čiliću uzeo servis, a ponovio je to i u petom gemu prvog seta. Federer je bio koncentriran i u šestom gemu spasio još jednu break-loptu i bilo mu je to dovoljno za vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilićeva nada u preokret

Ako nas je dobri stari Fedex podsjetio zašto je bio prvi tenisač svijeta, onda nas je Marin Čilić u drugom setu podsjetio zašto je on nekad bio treći. Nakon maratonskog, iscrpljujućeg prvog gema u kojem je Čilić spašavao break-loptu, uspio je u drugom gemu uzeti Federeru servis.

Hrvatski tenisač je u petom gemu spasio čak tri break-lopte i onda u osmom oduzeo Federeru servis za izjednačenje i nadu u preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem smo setu gledali pravu dramu. Po jedan break sa svake strane odveo je Čilića i Federera u tie-break, u kojem je Švicarac bio savršen na svom servisu, a Čilić izgubio tek jedan, dovoljno da se ovaj meč prelomi na Federerovu stranu. Četvrti set izgledao je samo kao formalnost.

Federer će u 3. kolu Roland Garrosa igrati protiv Dominika Koepfera, 59. igrača svijeta koji je slavio s 3:1 u setovima protiv Taylora Harryja Fritza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo