'Rijetki su ovo ostvarili u posljednjih 50 godina!'

Nakon sjajnog ovosezonskog niza od 24 pobjede bez poraza u kojem je redom osvajao Australian Open, Indian Wales i Miami, ime Novaka Đokovića ne silazi s usana teniskih legendi diljem svijeta.

5.4.2011.
21:05
VOYO logo

Posljednji u nizu progovorio je Nikola Pilić, bivši savjetnik Davis Cup reprezentacije Srbije.

"Nole je napravio nevjerojatan uspjeh. Osvojiti redom Australiju, Indian Wales i Miami uspjelo je samo nekolicini igrača u posljednjih 50 godina", izjavio je Pilić za srpski Blic, te nastavio u istom tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov trijumf u Miamiju i još jedna pobjeda u finalu protiv Rafaela Nadala pravo su tenisko čudo s obzirom u kojem je smjeru krenuo početak meča."

Nakon američkog tla slijedi povratak u Europu i to na Nadalovu omiljenu podlogu, zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković je svjestan kako će mu nakon američkog betona sada biti deset puta teže jer slijede europski turniri i to većinom na zemlji gdje je do sada Španjolac bez većih problema dominirao. Ipak, smatram da je Novak i tu u velikoj prednosti pošto Nadal mora braniti osvojene bodove", smatra Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilić vjeruje kako bi se Đoković na kraju sezone mogao domoći broja jedan na ATP ljestvici.

"Osvojenim turnirima i pobjedama u međusobnim ogledima Nole je Rafi bacio rukavicu u lice. Nadal ima veliku bodovnu zalihu, no nastavi li Đoković ovakvim igrama i ovakvim tempom, nakon Monte Carla, Madrida, Rima, Pariza i Wimbledona razlika bi se mogla uvelike istopiti. Svjestan sam da mu neće biti lako, očekuje ga bitka epskih razmjera, no ja vjerujem u njega", zaključio je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo