KOMENTIRAO SKANDAL /

Riječi legendarnog Hrvata odjeknule u Srbiji: 'Nikada nije mirisao Novaka'

Image
Foto: Profimedia.hr

Komentirao je skandal koji je odjeknuo u tenisu

26.8.2024.
18:56
Profimedia.hr
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner našao se u središtu doping skandala nakon što je izbjegao suspenziju iako je u ožujku pao na dva doping doping testa.

Image
NOVI INTERVJU /

Ivanišević o Đokoviću: 'Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari'

Image
NOVI INTERVJU /

Ivanišević o Đokoviću: 'Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari'

Talijan je bio pozitivan na doping ovoga ožujka za vrijeme ATP Mastersa u Indian Wellsu, ali je ipak izbjegao suspenziju. U Sinnerovu organizmu naime, pronađeni su tragovi klostebola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom istrage prihvaćeno je njegovo objašnjenje kako je anabolički agent klostebol u njegov organizam ušao putem masaže od strane jednog člana njegova tima, a ovaj je prethodno koristio sprej za tretman kože koji sadrži klostebol i koji se legalno može nabaviti u svakoj ljekarni.

On na kraju nije bio suspendiran, kao što je to inače slučaj sa sportašima i tenisačima na ATP Touru, zbog vrlo male količine nedozvoljene tvari, kao i zbog činjenice da je odmah predočio dobre argumente o svojoj nevinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Cijelu situaciju sada je komentirao bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić.

"Posljednji mjeseci i činjenica da je osvojio turnir u Cincinnatiju pokazuju nam koliko je mentalno jak. Ne znam kako je mjesecima živjeti s tom informacijom u sebi. Uvijek je bio natjecateljski raspoložen i dobro je igrao. Osvojio je važne turnire poput Cincinnatija prije tjedan dana. Sigurno osjeća olakšanje, na US Openu se konačno može fokusirati na tenis i pokušati osvojiti turnir. U prošlosti je ovdje odigrao nekoliko spektakularnih mečeva, mislim da se sada psihički i fizički osjeća bolje. U Cincinnatiju smo vidjeli da mu ide prilično dobro", rekao je Ljubičić koji smatra kako Sinner nije kriv u ovom slučaju.

"Ovo je poseban slučaj. Dosad je cijeli teniski svijet shvatio što se dogodilo. Rijetki misle da je Jannik htio napraviti nešto zabranjeno."

Inače, ove Ljubičićeve riječi odjeknule su u Srbiji, gdje ističu kako nikada nije bio uz Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuveni Hrvat stao uz Sinnera: Nikada nije mirisao Novaka, a sada je uz Jannika", piše Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo