REVOLUCIJA U SVIJETU TENISA: / ITF potvrdio - Svjetsko prvenstvo umjesto Davis Cupa, evo kako će to izgledati

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sve će se promijeniti u svijetu tenisa

26.2.2018.
17:42
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna teniska federacija objavila je službeno kako će doći do promjena u Davis Cupu. ITF je dogovorio suradnju s Kompanijom Kosmos, a ugovor je vrijedan tri milijarde dolara te je potpisan na 25 godina.

Predsjednik investicijske grupe i osnivač Kosmosa je obrambeni igrač Barcelone Gerard Pique, a podržava ga i Hirshi Mikitani, izvršni direktor kompanije Rakuten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava ITF je jednoglasno donijela odluku kako će se na kraju godine održati veliki turnir - Svjetsko ekipno tenisko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJAN POZVAO PAVIĆA U REPREZENTACIJU: ‘Žao mi je ako sam ga povrijedio, želim da okrenemo novu stranicu’

18 reprezentacija koje će biti podijeljene u nekoliko skupina

Predviđeno je da se održi u rujnu i da traje nešto više od sedam dana. Na njemu će sudjelovati 18 reprezentacija koje će biti podijeljene u nekoliko skupina. Nakon dvoboja u skupini uslijedili bi eliminacijski susreti. Poznato je i kako bi se igrala dva pojedinačna dvoboja i jedan u parovima na dva dobivena seta. Sigurni sudionici bi bili oni iz Svjetske skupine, a druge dvije reprezentacije bi bile naknadno izabrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je velika promjena za tenis i ITF. Podržali smo ovaj ambiciozni plan, naša vizija je napraviti veliko finale na kraju sezone koje bi bilo festival tenisa i zabave. Najbolji tenisači će predstavljati svoje zemlje i odlučivati o osvajaču Davis Cupa", rekao je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Kosmos bi trebao osigurati bogate nagrade za igrače i članove reprezentacija. Svjetsko prvenstvo bi se premijerno trebalo igrati sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo